Utolsó napjához érkezett az Atlétikai Diákolimpia OB

2019.05.31. 13:58
SAJTÓKÖZLEMÉNY - 2019. május 31. (péntek)
 
 
 
 
 
Székesfehérvár adott otthont a II-VI. korcsoport számára rendezett Atlétikai Diákolimpia Országos döntőjének. A megyei selejtezők győztes atlétatehetségei múlt szombat óta küzdenek a diákolimpiai bajnoki címekért. Ma, az utolsó versenynapon a IV. korcsoportos diákok csapatversenye zajlik, ahol minden megyei és budapesti bajnok, illetve a megyei döntőkön legmagasabb pontszámot elért három iskola és egyéni versenyzőik képviselik megyéjüket és iskolájukat.
 
Múlt szombat óta tart Székesfehérváron az Atlétikai Diákolimpia Országos döntője a Bregyó-közi Regionális Atlétikai Központban. A hatnapos versenysorozat alkalmával több mint 1000 kisdiák küzdött a bajnoki címekért és a dobogós helyezésekért egy olyan atmoszférájú stadionban, ahol előttük világklasszis versenyzők álltak már számtalanszor rajthoz.
 
A pénteki megnyitó ceremónián, amely egyben a rendezvény utolsó napja is volt, a rajthoz álló IV. korcsoportos kiválóságokat Mészáros Attila alpolgármester köszöntötte. „Nagy öröm számunkra, hogy kétévente itt köszönthetünk benneteket az ország legszínvonalasabb atlétikapályáján. Ezúton is szeretném megköszönni a verseny szervezőinek, az önkénteseknek a színvonalas munkájukat, és most, hogy végre a nap is kisütött, nagyon jó és eredményes versenyzést kívánok nektek az utolsó napra.”
 
A tizenkilenc megyéből és Budapestről érkezett atlétákhoz dr. Molnár László, a Magyar Diáksport Szövetség stratégiai igazgatója is szólt. Köszöntőjében elmondta, hogy bár a tavaszvégi időjárás nem volt túl kegyes hozzájuk, az elmúlt napokban is nagyon szép versenyeket és kiváló eredményeket láthatott a közönség. Beszédében hangsúlyozta, a lányok mezőnyében közel 500, míg a fiúk mezőnyében több mint 500 nevezés érkezett országosan az év elején, akik közül most a megyék és Budapest legeredményesebb csapatai és egyéni versenyzői állhatnak rajthoz. Mint mondta, a Fehérváron született eredményekben a gyerekek mellett az edzőknek, a testnevelőiknek és a szüleiknek van a legnagyobb érdemük. Az igazgató köszöntője végén átadta Oroszi Zsuzsannának, a Magyar Diáksport Szövetség sportági albizottság vezetőjének, az Országos bajnokság főszervezőjének az MDSZ Küldöttgyűlése által megítélt Diáksportért-díjat.
 
A megnyitó az atléták közös eskütételével zárult, amelyet Dobák Panna, a székesfehérvári Hétvezér Általános Iskola tanulója olvasott fel társainak.
 
 
 
 
Az Atlétikai Diákolimpia utolsó napján készült képek letölthetők a Galériából.
 
 
 
 
 
 
 
Szöveg: Torma Kinga Regina
Fotó: Simon Erika
 
 
 
 
 
Oldal nyomtatása

Eseménynaptár

«
2019 Augusztus
»
H
K
Sz
Cs
P
Sz
V
   
25
28
30
 
  • Nincs esemény!
Írja be
a kódot:

Boross Mihály (1815 - 1899) A sajtóterem névadója

Boross Mihály (1815-1899)
Boross Mihály a forradalom és szabadságharc időszakának jelentős megyei politikusa volt. 1815. január 9-én született Ószőnyben. Nagyszülei felvidékiek voltak. Pozsony megyéből származtak a Komárom megyei Ószőnybe, s itt változtatták meg vezetéknevüket, Borostyánról Borossra. A gimnázium elvégzését követően Cegléden, Nagykőrösön, Pápán tanult, majd több éven keresztül joggyakornokként dolgozott. 1842-ben tette le az ügyvédi vizsgát. Ezt követően rövidebb ideig Tatán gyakorolta az ügyvédi praxist.