Felsővárosban járdafelújítás kezdődik

2019.06.03. 11:54
SAJTÓKÖZLEMÉNY - 2019. június 3. (hétfő)
A beruházás 23 millió forintból valósul meg. Galéria
 
 
 
 
A Kertalja utca páros, a Havranek József utca páratlan oldalán kezdődik járdafelújítás. A felsővárosi beruházás a Városgondnokság Út programja keretében valósul meg, bruttó 23,15 millió forintból. 


A Városgondnokság ÚT 2017-19. programjának keretében bruttó 23,15 millió forintból újítják fel a járdákat a Havranek József utca páratlan oldalán (a Zámoly köz – Rozgonyi P. u. között) és a Kertalja utca páros oldalán (a Fecskepart u. – Kertalja köz között). A leromlott állapotú szakaszokon felújítják, átépítik a járdák aszfaltburkolatát, szegélyt építenek, illetve javítanak, továbbá kicserélik az aknafedlapokat.  

Földi Zoltán
 önkormányzati képviselő a munkaterület-átadáson elmondta: „Régi ígéret volt a lakosság számára, hogy a klasszikus értelemben vett Felsővárosba, azaz a Pörösbe is elérjenek a felújítások. A következő években ezek a járdák teljes hosszban megépülnek, illetve a beruházások egyéb utcákban, közökben folytatódnak – hogy az itt élők minél komfortosabban tudjanak közlekedni a mindennapokban.”

A kivitelezést a Mantaro Building Kft., a növénytelepítési, faültetési munkálatokat pedig a Városgondnokság szakemberei végzik el az időjárási körülmények függvényében. Bakró-Nagy Tamás műszaki ellenőr elmondta, hogy azokon a szakaszokon dolgoznak, ahol az elmúlt években nem történt városi vagy magánberuházás. A kivitelezési határidő szeptember 30-a, azonban a vállalkozó jelzése szerint a munkálatokkal a nyár folyamán elkészülnek.


Az eseményen készült fotók letölthetőek a Galériából!


Szöveg: Fraller Ildikó
Fotó: Molnár Artúr
 
 
 
 
 
Oldal nyomtatása

Eseménynaptár

«
2019 Szeptember
»
H
K
Sz
Cs
P
Sz
V
      
1
27
30
      
  • Nincs esemény!
Írja be
a kódot:

Boross Mihály (1815 - 1899) A sajtóterem névadója

Boross Mihály (1815-1899)
Boross Mihály a forradalom és szabadságharc időszakának jelentős megyei politikusa volt. 1815. január 9-én született Ószőnyben. Nagyszülei felvidékiek voltak. Pozsony megyéből származtak a Komárom megyei Ószőnybe, s itt változtatták meg vezetéknevüket, Borostyánról Borossra. A gimnázium elvégzését követően Cegléden, Nagykőrösön, Pápán tanult, majd több éven keresztül joggyakornokként dolgozott. 1842-ben tette le az ügyvédi vizsgát. Ezt követően rövidebb ideig Tatán gyakorolta az ügyvédi praxist.