ÖsszetarTÓ futás rekord számú résztvevővel

2019.06.04. 17:03
SAJTÓKÖZLEMÉNY - 2019. június 4. (kedd)
 
 
 
 
 
Hetedik alkalommal rendezték meg az ÖsszetarTÓ futást a Csónakázó-tó körül, csatlakozva a Nemzeti Összetartozás Napjához. A program célja idén is az volt, hogy közelebb hozzák egymáshoz a fogyatékkal élő és az egészséges gyerekeket, felnőtteket. Neves fehérvári sportklubok, egyesületek csatlakoztak a futáshoz, így közel négyszázan kerülték meg a tavat.


Az ÖsszetarTÓ csapat-váltófutás a város népszerű, érzékenyítő sporteseménye, amely idén is mintegy 400 embert mozgatott meg. A 11 fehérvári általános iskolából nevező diákok, valamint az Arany János Óvoda, Általános Iskola, Szakiskola, Készségfejlesztő Iskola és EGYMI tanulói és a Szent Kristóf Ház, az Autizmus Klub, az FMISZI Polgárdi Ápoló és Gondozó Otthon, valamint a várpalotai Bóbita-ház gondozottjai Szabados Anetta futónagykövettel közösen melegítettek be a futás előtt.

Östör Annamária egészségügyi és sporttanácsnok köszöntötte a sportesemény résztvevőit. Köszönetet mondott a szervezőknek, a résztvevőknek, a támogatóknak, hogy évről évre hatalmas lelkesedéssel rendezik meg ezt az eseményt. Az épek és sérültek közös futása a nemzeti összetartozás napján jól jelképezi azt, hogy mi mind egyformák vagyunk, osztotta meg gondolatait a tanácsnok.

A verseny szervezői ezt követően kiosztották azokat a szalagokat, amelyeket a nevező gyermekek váltó csapatokba osztva a Fehérvár AV19 jégkorongozóival, a MOL VIDI utánpótlás-csapatának tagjaival, az Alba Fehérvár Kézilabda Club ifi kézilabdásaival, az Alba Triatlon SE versenyzőivel, a Dávid Kornél Kosárlabda Akadémia utánpótlás-csapatának, valamint a Videoton Boksz Klub tagjainak és az EMERSON cég képviselőivel közösen fogva futották körbe a Csónakázó-tavat.

A célegyenesben hatalmas taps fogadta a befutókat, majd a résztvevőknek az ajándékokat dr. Cser-Palkovics András polgármester adta át, aki örömét fejezte ki, hogy a Nemzeti Összetartozás Napjának számos eseménye közül két kiemelkedő is a gyerekekről szól. Az ÖsszetarTÓ futás résztvevői kipirult arccal, kezükben a jól megérdemelt jutalommal, örömmel tértek haza.

A sporteseményen készült fotók letölthetőek a Galériából.fotó: Simon Erika
 

Oldal nyomtatása

Eseménynaptár

«
2019 Szeptember
»
H
K
Sz
Cs
P
Sz
V
      
1
27
30
      
  • Nincs esemény!
Írja be
a kódot:

Boross Mihály (1815 - 1899) A sajtóterem névadója

Boross Mihály (1815-1899)
Boross Mihály a forradalom és szabadságharc időszakának jelentős megyei politikusa volt. 1815. január 9-én született Ószőnyben. Nagyszülei felvidékiek voltak. Pozsony megyéből származtak a Komárom megyei Ószőnybe, s itt változtatták meg vezetéknevüket, Borostyánról Borossra. A gimnázium elvégzését követően Cegléden, Nagykőrösön, Pápán tanult, majd több éven keresztül joggyakornokként dolgozott. 1842-ben tette le az ügyvédi vizsgát. Ezt követően rövidebb ideig Tatán gyakorolta az ügyvédi praxist.