Egymillió forint adomány gyűlt össze a Székely Bálon

2019.06.04. 20:59
SAJTÓKÖZLEMÉNY - 2019. június 4. (kedd)
Külhoni magyar gyerekek és fehérvári fiatalok kapják az adományt. 
 
 
 
A IV. Székesfehérvári Székely Bál jótékonysági rendezvényen egymillió forint összegű adomány gyűlt össze. A kedvezményezettek idén székesfehérvári, erdélyi és kárpátaljai magyar gyermekek – a bevételből támogatják a csíkpálfalvi iskolát és a ráti gyermekotthont, valamint fehérvári középiskolásoknak szerveznek Trianon-múzeum látogatást. Juhász László alapító, főszervező mondott köszönetet a támogatóknak és a közreműködőknek a Szent István Művelődési Házban. Április végén negyedszer rendezték meg a Székesfehérvári Székely Bált, a Kárpát-medencei magyarság ünnepét. Juhász László alapító, főszervező elmondta, hogy a Nemzeti Összetartozás Napjáig folytatták a gyűjtést: idén összesen egymillió forint támogatás gyűlt össze, amit a kedvezményezetteknek személyesen fognak átadni.

A 2019-es év a külhoni magyar gyerekek éve: ehhez csatlakozva a rendezvény bevételéből Székelyföldön a csíkpálfalvi Márton Ferenc Általános Iskola részesül sportolást, illetve oktatást, tanulást segítő eszközökben. Emellett Kárpátalján a ráti Szent Mihály Gyermekotthon épületegyüttesének a bővítéséhez járulnak hozzá, a berendezéshez szükséges tartós használati tárgyak megvásárlását és az ott élő családokat, gyermekeket segítik. A trianoni békediktátum centenáriumának évében a székesfehérvári végzős, középiskolás diákok autóbuszos kirándulását és belépőjegyét is támogatja a rendezvény a várpalotai Trianon Múzeumba.

A Szent István Hitoktatási és Művelődési Házban Juhász László köszönetet mondott a bál támogatóinak, segítőinek és minden közreműködőnek.

 


                                                 

Szöveg: Fraller Ildikó


 

 
Oldal nyomtatása

Eseménynaptár

«
2019 Szeptember
»
H
K
Sz
Cs
P
Sz
V
      
1
27
30
      
  • Nincs esemény!
Írja be
a kódot:

Boross Mihály (1815 - 1899) A sajtóterem névadója

Boross Mihály (1815-1899)
Boross Mihály a forradalom és szabadságharc időszakának jelentős megyei politikusa volt. 1815. január 9-én született Ószőnyben. Nagyszülei felvidékiek voltak. Pozsony megyéből származtak a Komárom megyei Ószőnybe, s itt változtatták meg vezetéknevüket, Borostyánról Borossra. A gimnázium elvégzését követően Cegléden, Nagykőrösön, Pápán tanult, majd több éven keresztül joggyakornokként dolgozott. 1842-ben tette le az ügyvédi vizsgát. Ezt követően rövidebb ideig Tatán gyakorolta az ügyvédi praxist.