A csattogós lepkétől a bajnoki címig

2019.06.04. 19:55
SAJTÓKÖZLEMÉNY - 2019. június 4. (kedd)
A Fehérvár AV19 SC és az Ifj. Ocskay Gábor Jégkorong Akadémia bajnok csapatait köszöntötték a Városházán
 
 
A Fehérvár AV19 SC és az Ifj. Ocskay Gábor Jégkorong Akadémia sportolói személyében a 2018/19-es szezon legkiemelkedőbb székesfehérvári sportágának bajnokait köszöntötte dr. Cser-Palkovics András polgármester kedden este a Városháza Dísztermében. Az ünnepség keretében - a korábbi évek hagyományait követve - a klub szponzorai előtt adták át az Ifj. Ocskay Gábor Tehetséggondozó Ösztöndíj Program idei ösztöndíjait is.
 
Újra kiváló sportolókat köszöntött a Városháza Dísztermében dr. Cser-Palkovics András polgármester. Ezúttal a 2018/19-es szezon legkiemelkedőbb székesfehérvári sportágának bajnokai, a Fehérvár AV19 SC, valamint az Ifj. Ocskay Gábor Jégkorong Akadémia játékosai részesültek a városi elismerésben. Ahogy a polgármester fogalmazott: „Az élsport alapja az utánpótlássport, amelyre kiváló példa a fehérvári klub. Éppen ezért nagyon fontos, hogy a profi játékosokhoz hasonlóan a feltörekvő generáció tagjai is teljes komolysággal és odaadással tegyenek meg mindent a legjobb eredmény eléréséért. Az Ifj. Ocskay Gábor Tehetséggondozó Ösztöndíj Program díjazottjai pontosan az előbb említett kritériumnak felelnek meg, hiszen fiatal koruk ellenére már most példát mutatnak küzdőszellemből, alázatból, áldozatkészségből és akaratból. Az elismerés egyúttal kötelez is: minden fiatalnak ugyanazt a szorgalmat és alázatot kell képviselnie, amit ifj. Ocskay Gábortól láthattunk. Székesfehérvár büszke arra, hogy az ösztöndíjjal segítheti a jégkorongtehetségeket céljaik elérésében, megvalósításában. A Fehérvár AV19 valamennyi korosztályos csapatának köszönöm a szezonbeli helytállást, és további sikereket, eredményes sportpályafutást kívánok minden ifjú hokisnak!” Beszédében a városvezető a fiatalok jó szereplése mellett felhívta a figyelmüket a tanulás fontosságára és a sportpályafutásuk utáni életükről való gondolkodásra is.
 
A remek szezont zárt U14-es, U16-os, U20-as csapatokat, valamit az Erste Bank Youth Ligában, az Erste Bank Junior Ligában szereplő csapatokat Fekti István, az akadémia sportigazgatója is köszöntötte. Mint mondta, 9 év alatt ez volt a legsikeresebb szezon: sikerült az EBEL duplázás és egy Magyar Bajnoki cím kivételével az összes bajnoki cím Fehérváron talált gazdára, így az eredményeket látva, az akadémia indulásánál megfogalmazott „minden évben magasabbra” cél elérésével most sem volt probléma.
 
A fiatal tehetségekhez szólt Ocskay Gábor, a klub volt szakosztály-igazgatója. „Csodálatos az, hogy ma ennyien vagyunk itt. Látva a fiatalok arcát, az jutott eszembe, hogy az akadémia megalapításakor, 2010-ben ők bizony még a csattogós lepkét tologatták az Országalma körül, és mára bizony bajnokokhoz méltón köszöntjük őket. Srácok, tiszta szívből gratulálok, nagyon nagy eredmények ezek, szép sikerek, de soha nem szabad leülni! Amikor leülünk, akkor mindig jön valaki, aki megelőz minket. Ma ünnepeljetek estig, aztán holnap tűzzük ki a következő szezon céljait!” – mondta a legendás sportvezető.
 
Az ünnepségen kiosztották az Ifj. Ocskay Gábor Jégkorong Akadémia által a 2016/2017-es szezonban létrehozott Ifj. Ocskay Gábor Tehetséggondozó Ösztöndíj Program idei ösztöndíjait. A program elsődleges célja olyan, főleg ifjúsági és juniorkorú tehetségek támogatása, akik még nem rendelkeznek profi szerződéssel. Az idei évben a díjazottak dr. Cser-Palkovics Andrástól, valamint Ocskay Zsuzsannától, Fekti Istvántól és Palkovics Krisztiántól, az ösztöndíj-bizottság tagjaitól vehették át az elismeréseket. Tehetséggondozó Ösztöndíjban részesült Rétfalvi Kristóf, Ambrus Gergő, Németh Kristóf, Dobmayer Dominik, valamint Kóger Balázs.
 
 
 
 
 
Az eseményen készült képek, valamint a díjazottak méltatásai letölthetők a Galériából.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Szöveg: Torma Kinga Regina
Fotó: Molnár Artúr
 
 
Oldal nyomtatása

Eseménynaptár

«
2019 Szeptember
»
H
K
Sz
Cs
P
Sz
V
      
1
27
30
      
  • Nincs esemény!
Írja be
a kódot:

Boross Mihály (1815 - 1899) A sajtóterem névadója

Boross Mihály (1815-1899)
Boross Mihály a forradalom és szabadságharc időszakának jelentős megyei politikusa volt. 1815. január 9-én született Ószőnyben. Nagyszülei felvidékiek voltak. Pozsony megyéből származtak a Komárom megyei Ószőnybe, s itt változtatták meg vezetéknevüket, Borostyánról Borossra. A gimnázium elvégzését követően Cegléden, Nagykőrösön, Pápán tanult, majd több éven keresztül joggyakornokként dolgozott. 1842-ben tette le az ügyvédi vizsgát. Ezt követően rövidebb ideig Tatán gyakorolta az ügyvédi praxist.