Folytatódik a Királykút lakónegyed belső útjainak felújítása

2019.06.05. 10:08
SAJTÓKÖZLEMÉNY - 2019. június 5. (szerda)
 
 
 

Kezdődik a Mikszáth Kálmán utca 9-15. mögötti belső szervizút és a járdák teljes felújítása. A Forgó utcáig tartó útfelújítás határideje augusztus 31., a munkaterületet szerdán adták át a kivitelezőnek. A felújítás a Városgondnokság ÚT 2017-19. programjának keretében valósul meg. 


„A kertvárosi területek mellett a lakótelepi utcákra, parkolókra és járdákra is nagy figyelmet fordítunk. A Királykúton az utak és a parkolók felújításának második üteme kezdődik azzal, hogy megújul a Mikszáth Kálmán utcától egészen a Forgó utcáig az út és a járda.” – mondta el Földi Zoltán, Felsőváros önkormányzati képviselője. Az aszfaltburkolat 1749 négyzetméteren újul meg, 262 méternyi új szegélyt építenek és felfestik az útburkolati jeleket és a parkolókat is a megújult útszakaszon.

A képviselő kiemelte, hogy a folytatásban, a harmadik ütem keretében egészen a Cserkész utcáig újítják majd fel a Királykút lakónegyed belső útjait. Sokan jelezték a képviselői fogadóórán is, hogy nagy szükség lenne a felújításra, ami idén nyár végéig el is készül.

A kivitelező a lépcsőházak hirdetőtábláira és ajtóira kiragasztott plakáton értesíti a lakókat az éppen aktuális munkálatokról, valamint az útfelújítás alatti forgalomkorlátozásokról.

A kapcsolódó fotók letölthetőek a Galériából.Szöveg és fotó: Bácskai Gergely

Oldal nyomtatása

Eseménynaptár

«
2019 Szeptember
»
H
K
Sz
Cs
P
Sz
V
      
1
27
30
      
  • Nincs esemény!
Írja be
a kódot:

Boross Mihály (1815 - 1899) A sajtóterem névadója

Boross Mihály (1815-1899)
Boross Mihály a forradalom és szabadságharc időszakának jelentős megyei politikusa volt. 1815. január 9-én született Ószőnyben. Nagyszülei felvidékiek voltak. Pozsony megyéből származtak a Komárom megyei Ószőnybe, s itt változtatták meg vezetéknevüket, Borostyánról Borossra. A gimnázium elvégzését követően Cegléden, Nagykőrösön, Pápán tanult, majd több éven keresztül joggyakornokként dolgozott. 1842-ben tette le az ügyvédi vizsgát. Ezt követően rövidebb ideig Tatán gyakorolta az ügyvédi praxist.