Okoseszközök és képzés látássérülteknek

2019.06.05. 14:13
SAJTÓKÖZLEMÉNY - 2019. június 5. (szerda)
Távszem projekt a LÁRKE-nél. Galéria
 
 
Megkezdődött a látássérülteknek segítő Távszem projekthez kapcsolódó eszközök kiosztása Székesfehérváron. A LÁRKE-n keresztül huszonöten juthatnak a megyében akadálymentesített okostelefonhoz és képzéshez, ami a távoli segítségnyújtásra szolgáló Távszem alkalmazás használatát segíti.
 
 
 
Székesfehérváron is megkezdődött a Távszem projekthez kapcsolódó képzés. Ma tizenöt látássérült vette át pályázaton elnyert iPhone telefonját a LÁRKE irodájában, és egyúttal képzést is kaptak a készüléken elérhető távoli segítségnyújtást szolgáló fejlesztések használatáról. Mint Szokó Zsolt, a Látássérültek Regionális Közhasznú Egyesületének elnöke elmondta, országosan 800 készüléket oszt ki pályázat útján a Magyar Vakok és Gyengénlátók Országos Szövetsége, ebből huszonötöt rajtuk keresztül Fejér megyében.
 
A Távszem projekt célja, hogy a vak és gyengénlátó emberek akadálymentesen használható mobileszközök segítségével az ország minden pontján azonos eséllyel jussanak magas színvonalú internetalapú segítő szolgáltatáshoz. Az év minden napján elérhető Távszem alkalmazás az okostelefon segítségével kapcsolja össze a vak vagy gyengénlátó felhasználót az ép látású operátorral, aki a távolból, a látássérült személy okoseszközének kameráján keresztül lát majd helyette, és így segíthet az élet számos területén. Ahogy az egyik látássérült fogalmazott a mai eszközátadón, az akadálymentesített, beszélő telefon és a Távszem segítségével "a világ nyílik ki" előtte.
 
Az eseményen készült fotók letölthetők a Galériából.
 
Oldal nyomtatása

Eseménynaptár

«
2019 Szeptember
»
H
K
Sz
Cs
P
Sz
V
      
1
27
30
      
  • Nincs esemény!
Írja be
a kódot:

Boross Mihály (1815 - 1899) A sajtóterem névadója

Boross Mihály (1815-1899)
Boross Mihály a forradalom és szabadságharc időszakának jelentős megyei politikusa volt. 1815. január 9-én született Ószőnyben. Nagyszülei felvidékiek voltak. Pozsony megyéből származtak a Komárom megyei Ószőnybe, s itt változtatták meg vezetéknevüket, Borostyánról Borossra. A gimnázium elvégzését követően Cegléden, Nagykőrösön, Pápán tanult, majd több éven keresztül joggyakornokként dolgozott. 1842-ben tette le az ügyvédi vizsgát. Ezt követően rövidebb ideig Tatán gyakorolta az ügyvédi praxist.