Folytatódik az út- és parkolófelújítás a Deák Ferenc utcában

2019.06.05. 14:45
SAJTÓKÖZLEMÉNY - 2019. június 5. (szerda)
 
 
 
 
Folytatódik a Deák Ferenc utca és a Lövölde utca közötti belső úthálózat teljes felújítása. A második ütem munkálatai kezdődnek hamarosan, melynek keretében teljes burkolatcsere lesz a területen, és a parkolók is megújulnak. Az útépítés a Városgondnokság Út-Híd 2017-2019. program keretében valósul meg.


A tavaly elkezdődött felújítás folytatódik idén nyáron, és jövőre a harmadik ütemmel fejeződik be a teljes belső úthálózat megújítása. A munkálatok teljes egészében önkormányzati forrásból valósulnak meg – mondta Molnár Tamás önkormányzati képviselő. A Deák Ferenc utca és a Lövölde közötti átkötőúttól egészen a Lövölde 1. és 3. mögötti parkolóig újul meg a burkolat, továbbá a Deák Ferenc utca 30. és a Lövölde 13. között is megújul az útburkolat, illetve a parkolók.

Molnár Tamás kiemelte, hogy elindult a tervezése az Erzsébet tér teljes felújításának, aminek kivitelezése jövőre történik meg. A terület önkormányzati képviselője kérte a lakókat, hogy jelezzék, ha bárhol a körzetben további szükségét látják burkolatfelújításnak.

Új aszfaltréteget kap a belső szervizút 3516 négyzetméteren, illetve felfestésre kerülnek majd a parkolást segítő szabályos parkolóhelyek is. Összesen 733 méteren cserélik ki a szegélyt, és 31 fedlapot is kicserélnek a burkolaton. A munkálatokkal augusztus 31-ig kell végeznie a kivitelezőnek.Az eseményen készült fotók letölthetőek a Galériából!


Szöveg és fotó: Bácskai Gergely
 
 
 
 
 
 
 
Oldal nyomtatása

Eseménynaptár

«
2019 Szeptember
»
H
K
Sz
Cs
P
Sz
V
      
1
27
30
      
  • Nincs esemény!
Írja be
a kódot:

Boross Mihály (1815 - 1899) A sajtóterem névadója

Boross Mihály (1815-1899)
Boross Mihály a forradalom és szabadságharc időszakának jelentős megyei politikusa volt. 1815. január 9-én született Ószőnyben. Nagyszülei felvidékiek voltak. Pozsony megyéből származtak a Komárom megyei Ószőnybe, s itt változtatták meg vezetéknevüket, Borostyánról Borossra. A gimnázium elvégzését követően Cegléden, Nagykőrösön, Pápán tanult, majd több éven keresztül joggyakornokként dolgozott. 1842-ben tette le az ügyvédi vizsgát. Ezt követően rövidebb ideig Tatán gyakorolta az ügyvédi praxist.