A Fejér megyei labdarúgás nagy díjátadója

2019.06.07. 18:05
SAJTÓKÖZLEMÉNY - 2019. június 7. (péntek)
 
 
 
A MOL Aréna Sóstó VIP-helyiségében tartották az Magyar Labdarúgó Szövetség Fejér Megyei Igazgatósága 2018/19-es szezont záró díjátadó ünnepségét. A megyei osztályokban szereplő csapatok mellett a székesfehérvári kispályás bajnokság, az Alba Liga legjobbjait is most díjazták. 


A megyei szövetség égisze alatt rendezett tizenkilenc bajnokság ötvenhét dobogós helyezését, valamint a különdíjasokat jutalmazták a MOL Aréna Sóstón. Schneider Béla, az MLSZ Fejér Megyei Igazgatóságának igazgatója köszöntőjében elmondta, idén is megyénkben volt az egyik legnépesebb az amatőr osztályok mezőnye, Budapest, valamint Pest, Győr-Moson-Sopron és Szabolcs-Szatmár-Bereg megye (tehát jóval népesebb megyék) mögött Fejérben játszanak a legtöbben. Idén a megyei első osztály küzdelmeit a felnőtteknél Bicske nyerte, a másodosztály két csoportját Velence és Vajta, a harmadosztályban pedig Bicske II. és Nagyvenyim volt a legjobb. Szintén most kapták meg az érmeket és serlegeket az utánpótlás-bajnokságok (U-14, U-16, U-19) és az öregfiúk bajnokságok dobogósai is. A Fair Play-verseny legjobbjának bizonyuló csapatokat is elismerésben részesítették.

Idén először a megyei díjátadó keretében kapták meg a nagy múltra visszatekintő székesfehérvári kispályás bajnokság érmesei is a jutalmakat. Mészáros Attila alpolgármester emlékeztetett rá, a szervezettség és a feltételek biztosítása volt a cél, amikor az Alba Liga néven futó sorozatot az MLSZ rendszerébe integrálták. „Székesfehérvár Önkormányzatának fontos, hogy az élsport és az utánpótlássport mellett a tömeg- és szabadidősportot is támogassa. Elsődleges célunk az volt, hogy az infrastrukturális feltételek meglegyenek a csapatok számára. Örömünkre a kispályás futball változatlanul népszerű, csaknem ezer játékos szerepelt az Alba Liga idei csoportjaiban. Köztük sok olyan, akiket nagy pályán a megyei bajnokságokban láthatunk, így aztán ez a kettős díjátadót valóban összekapcsolódó sorozatok résztvevői számára rendezhetjük.” – mondta az alpolgármester.

Az Alba Liga kiemelt rájátszását idén a Bádogos csapata nyerte, az alapbajnokságok győztesei: Kutyaütők, Csoszifaszik, Mástészta. A III. osztályban a Prémium Kincsesbánya, a Mancz FC és a Full Kilét szerzett bajnoki címet, míg a női bajnokságban a Kalafa SE lett az első. A díjátadón egyéni elismerések is gazdára találtak. A Fejér Megye Labdarúgásáért Díj arany fokozatát Szűcs Csaba, ezüst fokozatát Viszló Csaba, a bronz fokozatot pedig Horváth László vehette át. Szabó Dániel lett az év játékvezetője, Földesi László az év asszisztense. Az utánpótlás edzők között Kiss Mátét, a felnőtt edzőknél Dvéri Zsoltot választották a legjobbnak.

Az eseményen készült fotók letölthetőek a Galériából.
Szöveg: Somos Zoltán
Fotó: Molnár Artúr
Oldal nyomtatása

Eseménynaptár

«
2019 Szeptember
»
H
K
Sz
Cs
P
Sz
V
      
1
27
30
      
  • Nincs esemény!
Írja be
a kódot:

Boross Mihály (1815 - 1899) A sajtóterem névadója

Boross Mihály (1815-1899)
Boross Mihály a forradalom és szabadságharc időszakának jelentős megyei politikusa volt. 1815. január 9-én született Ószőnyben. Nagyszülei felvidékiek voltak. Pozsony megyéből származtak a Komárom megyei Ószőnybe, s itt változtatták meg vezetéknevüket, Borostyánról Borossra. A gimnázium elvégzését követően Cegléden, Nagykőrösön, Pápán tanult, majd több éven keresztül joggyakornokként dolgozott. 1842-ben tette le az ügyvédi vizsgát. Ezt követően rövidebb ideig Tatán gyakorolta az ügyvédi praxist.