Zenemanók a Belvárosban

2019.06.08. 18:24
SAJTÓKÖZLEMÉNY - 2019. június 8. (szombat)
Szombaton tartották a Zeneiskola közösségi futását Galéria
 
 
Napfény és pünkösdi díszbe öltöztetett Belváros fogadta idén a Hajrá Zenemanók! közösségi futás résztvevőit. Ma tartották a Tálos Edit Alapítvány jótékonysági futódélutánját, ahol idén is minden a mozgásról, a zenéről és legfőképpen az együttlétről szólt.
 
 
 
 
"Nem verseny, közösségi futás" - hangsúlyozták a szervezők többször is a mai Hajrá Zenemanók! eseményen, hiszen nem az eredmény, hanem az együttlét volt a fontos. A tavalyi sikeres rendezvény után idén másodszor rendezte meg a Hermann László Zeneiskola Tálos Edit Alapítványa zenés futódélutánját.
 
A futókat Palócz Réka, a Hermann László Zeneiskola igazgatója és Bergerné Szőnyi Anna, a Zenemanó-futás megálmodója köszöntötte, a házigazda ezúttal is Kaufer Tamás, a Rock and roll futás ötletgazdája volt. A közös bemelegítés után elsőként a zeneovis futam indult el, akik az Országalmát megkerülve teljesítették a 200 méteres távot, majd a nagy körön indulók következtek. Ezúttal egy 1100 méteres pályát jelöltek ki a szervezők a Belvárosban, amiből egyet, kettőt, ötöt, vagy nyolcat teljesíthettek az indulók. A sorrendnek nem volt jelentősége, mindenki érmet, oklevelet és csokit kapott a végén.
 
A Zeneiskola is nyitott kapukkal várta a futókat, a lépcsőfordulóban Varró János népzenész tartott hangszerbemutatót, az udvarban pedig a Kákics együttes Gula Miklós néptáncpedagógussal közösen táncházzal várta a futást teljesítőket. Aki a tánchoz még fáradt volt, Mihály György zenepedagógus hangszerkiállításán gyűjthetett erőt, vagy hallgathatta a zeneiskolás növendékek, illetve a Stringers vonósnégyes zenéjét, akik az Országalma előtt biztatták muzsikájukkal a futókat, és szórakoztatták a járókelőket.
 
 
Az eseményen készült fotk letölthetők a Galériából.
 
 
Fotó: Simon Erika
Szöveg: Fejér Tamás
 
Oldal nyomtatása

Eseménynaptár

«
2019 Augusztus
»
H
K
Sz
Cs
P
Sz
V
   
25
28
30
 
  • Nincs esemény!
Írja be
a kódot:

Boross Mihály (1815 - 1899) A sajtóterem névadója

Boross Mihály (1815-1899)
Boross Mihály a forradalom és szabadságharc időszakának jelentős megyei politikusa volt. 1815. január 9-én született Ószőnyben. Nagyszülei felvidékiek voltak. Pozsony megyéből származtak a Komárom megyei Ószőnybe, s itt változtatták meg vezetéknevüket, Borostyánról Borossra. A gimnázium elvégzését követően Cegléden, Nagykőrösön, Pápán tanult, majd több éven keresztül joggyakornokként dolgozott. 1842-ben tette le az ügyvédi vizsgát. Ezt követően rövidebb ideig Tatán gyakorolta az ügyvédi praxist.