A meleg sem riasztotta el a TESZ-futás indulóit

2019.06.10. 22:13
SAJTÓKÖZLEMÉNY - 2019. június 10. (hétfő)
 
 
 
Óriási hősgében rendezték a 8. TESZ-futást a Várkörúton és a Rákóczi úton. A munkahelyi és családi csapatok versenye mellett egyénileg is le ehetett futni a 4.8 vagy 11 kilométeres távokat, utána pedig a Depónia Futás keretében egy kört teljesítettek, akik egy összelapított PET-palackkal beneveztek.


2012-ben rendezte meg először az ARAK, a Depónia Kft. és Székesfehérvár Önkormányzata a Tiszta, Egészséges Székesfehérvárért futást, alapvetően a környezetvédelmi világnaphoz kötődően, a szelektív hulladékgyűjtést és a környezettudatos életmódot népszerűsítve. A június első vasárnapján esedékes futás néhány éve átkerült pünkösdhétfőre, a délelőtti időpontból kora este lett, de a rekkenő hőség így is alaposan próbára tette a futókat. Több százan érkeztek összelapított PET-palackokkal, hogy a helyszínen benevezzenek a Depónia-futásra, ami a program második része volt. Ajándékpóló járt az erre érkezőknek, de előttük azoké a futóké volt a terep, akik a hosszabb távokon indultak.

A Rákóczi úton és a Várkörúton zajlott a verseny, amelyben szokás szerint családi és munkahelyi csapatok is indultak. Ezek három főből álltak, az összesített időeredményük határozta meg a helyezést. A családi csapatok egy kört (1.6 km), a munkahelyiek hármat (4.8) futottak. Szintén ebben a mezőnyben futottak az egyéni indulók, akik vagy 4.8 vagy 11 kilométert teljesítettek – különösen az utóbbihoz kellett nagy kitartás a hőségben. A szervezők külön díjazták a női és férfi mezőnyben is a 18 év alattiakat, a 35 év alattiakat és az ennél idősebbeket. Profi versenyzők, futók, triatlonosok is voltak a TESZ-futáson, de a többséget ismét az önmagukat is legyőző, Székesfehérváron szerencsére szép számban található amatőr futók alkották. A versenyt indító Mészáros Attila alpolgármester kiemelte, nagyon fontos és támogatandó az ARAK kezdeményezése, amely évről élvre bizonyítja, hogy Fehérváron rengetegen szeretnek futni.

Az eseményen készült fotók letölthetőek a Galériából.

Fotó: Simon Erika
Szöveg: Somos Zoltán
 
Oldal nyomtatása

Eseménynaptár

«
2019 Szeptember
»
H
K
Sz
Cs
P
Sz
V
      
1
27
30
      
  • Nincs esemény!
Írja be
a kódot:

Boross Mihály (1815 - 1899) A sajtóterem névadója

Boross Mihály (1815-1899)
Boross Mihály a forradalom és szabadságharc időszakának jelentős megyei politikusa volt. 1815. január 9-én született Ószőnyben. Nagyszülei felvidékiek voltak. Pozsony megyéből származtak a Komárom megyei Ószőnybe, s itt változtatták meg vezetéknevüket, Borostyánról Borossra. A gimnázium elvégzését követően Cegléden, Nagykőrösön, Pápán tanult, majd több éven keresztül joggyakornokként dolgozott. 1842-ben tette le az ügyvédi vizsgát. Ezt követően rövidebb ideig Tatán gyakorolta az ügyvédi praxist.