Szerelmes táncok – a tánc szerelmeseinek

2019.06.11. 16:22
SAJTÓKÖZLEMÉNY - 2019. június 11. (kedd)
Tartalmas, könnyed nyári este a Feketehegy-Szárazréti Közösségi Központban
 
 
 
 
 
 
Szerelemmel átszőtt, látványos és dinamikus produkcióit hozza el a Feketehegy-Szárazréti Közösségi Központ szabadtéri színpadára a Székesfehérvári Balett Színház június 28-án, pénteken 20.30-kor a Szerelmes táncok című est keretében. Minderről sajtótájékoztatón számolt be Szigli István önkormányzati képviselő és Egerházi Attila igazgató.


A Feketehegy-Szárazréti Közösségi Központ szabadtéri színpadán idén nyáron több újdonsággal várják a közönséget esténként. Egész estés, három egyfelvonásos produkcióval készül a Székesfehérvári Balett Színház. „Nagyon fontos számunkra, hogy mindaz az érték, amely megjelenik a városban, legyen szó kőszínházi előadásról, táncszínházi produkcióról, vagy éppen hagyományteremtő szándékkal létrehozott újdonságokról, az megjelenjen a Közösségi Központban.”, emelte ki a helyszínen tartott keddi sajtótájékoztatón Szigli István. A városrész önkormányzati képviselője hozzátette, itt minden lehetőség biztosítva van, amely ezekhez a programokhoz kell, és az eddigi tapasztalatok alapján az ideérkező közönség jól érzi magát.

A Székesfehérvári Balett Színház igazgatója, Egerházi Attila fontosnak nevezte, hogy ne csupán kőszínházban, hanem alternatív játszóhelyeken is fellépj társulata. „Ez egy olyan hely, ahol érezhető, hogy a kultúra fontos. Repertoárunk egy olyan programjával érkezünk ide június végén, amely látványos, tartalmas, mégis könnyed kikapacsolódást nyújt a közönségnek.” Ismertetése szerint az est középpontjában a szerelem érzése kap főszerepet. A szerelem az egyik legjobb érzés a világon: rózsaszínben látjuk miatta a világot, boldogabbak vagyunk és minden ezerszer szebb. A csodálatos érzést zenében és táncban is meg lehet fogalmazni, sőt, mondhatjuk, hogy mióta ezek a műfajok léteznek, a legtöbb mű ennek az érzésnek a jegyében születik.

A Székesfehérvári Balett Színház június 28-i előadásában Egerházi Attila rendező-koreográfus több oldalról is megközelíti a szerelem érzését: az estet indító Blablabla című táncműben humorba csomagolja, a Zárt függönyökben a szerelem sejtelmességét mutatja meg, a Boleróban pedig – Ravel elementáris zenei megnyilvánulásainak segítségével – az érzés már a tetőfokára hág.

A június 28-án, pénteken 20.30 órakor kezdődő estre belépőket a Székesfehérvári Tourinform Irodában (Oskola utca 2–4., Hiemer-ház) és a Feketehegy-Szárazréti Közösségi Központban lehet jegyet váltani. 

 
Oldal nyomtatása

Eseménynaptár

«
2020 Július
»
H
K
Sz
Cs
P
Sz
V
  
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
  
  • Nincs esemény!
Írja be
a kódot:

Boross Mihály (1815 - 1899) A sajtóterem névadója

Boross Mihály (1815-1899)
Boross Mihály a forradalom és szabadságharc időszakának jelentős megyei politikusa volt. 1815. január 9-én született Ószőnyben. Nagyszülei felvidékiek voltak. Pozsony megyéből származtak a Komárom megyei Ószőnybe, s itt változtatták meg vezetéknevüket, Borostyánról Borossra. A gimnázium elvégzését követően Cegléden, Nagykőrösön, Pápán tanult, majd több éven keresztül joggyakornokként dolgozott. 1842-ben tette le az ügyvédi vizsgát. Ezt követően rövidebb ideig Tatán gyakorolta az ügyvédi praxist.