Patikanap Székesfehérváron

2019.06.12. 12:04
SAJTÓKÖZLEMÉNY - 2019. június 12. (szerda) 
A cél, hogy vonzóvá tegyék a gyógyszerész pályát.     Galéria   
 
 
 
 
 
Patikanapot szervezett a Magyar Gyógyszerészeti Kamara Fejér Megyei Szervezete a József Attila utcai PatikaPlus gyógyszertárban. Középiskolásokat hívtak meg, hogy megismertessék velük a patikák működését és a gyógyszerész szakmát. A megnyitón Östör Annamária tanácsnok arról beszélt, hogy a gyógyszerészek rendkívül széleskörű tudással rendelkeznek. A patikanap keretében ingyenes szűrővizsgálatokat is szerveztek a Fehérvári Civil Központban.

A gyógyszerészeti pálya iránt érdeklődő harmadéves középiskolásokat, gimnazistákat várták a megyei patikanapra a József Attila utcai PatikaPlus gyógyszertárba. A résztvevők betekinthetnek a kulisszák mögé, és megtudhatják, hogy a vásárlótérben és a mögöttes területeken milyen összetett, fontos és sokrétű munka folyik. Ezen kívül tájékoztatást kapnak a gyógyszerészek elhelyezkedési lehetőségeiről is – mondta a megnyitóján dr. Schneider Attila, a Magyar Gyógyszerészeti Kamara Fejér Megyei Szervezetének elnöke.

Székesfehérvár Önkormányzatát Östör Annamária egészségügyi és sporttanácsnok képviselte a megnyitón. Arról beszélt, hogy a gyógyszerészek tanácsadása, javaslatai mögött óriási szaktudás van, így bátran fordulhatunk hozzájuk. Ez különösen akkor fontos, ha sokféle készítményből kell kiválasztanunk a legmegfelelőbbet. Reményét fejezte ki, hogy minél többen választják ezt a szakmát, hiszen fontos, hogy elegendő számú szakember álljon rendelkezésre.

A patikanap keretében ingyenes szűrővizsgálatokkal várják az érdeklődőket 16 óráig a Fehérvári Civil Központban. Van vérnyomás- és koleszterinmérés, PSA prosztatavizsgálat vérből, valamint csontritkulás-vizsgálat, légzésfunkció-mérés is.

Mészáros Zalán mentőtiszt, a TEVAgy a HŐS! program egyik alapítója újraélesztési bemutatót tart az érdeklődőknek. A szakember találkozási pontnak tartja a patikanapot és a patikákat. Megismerhetjük a gyógyszerészeket, akik nagyon fontos szerepet töltenek be az egészségügyi ellátórendszerben.

A kapcsolódó fotók letölthetőek a Galériából.


 

– Vége

Szöveg: Havasi Tímea

Fotó: Molnár Artúr


 

 
 
Oldal nyomtatása

Eseménynaptár

«
2019 Szeptember
»
H
K
Sz
Cs
P
Sz
V
      
1
27
30
      
  • Nincs esemény!
Írja be
a kódot:

Boross Mihály (1815 - 1899) A sajtóterem névadója

Boross Mihály (1815-1899)
Boross Mihály a forradalom és szabadságharc időszakának jelentős megyei politikusa volt. 1815. január 9-én született Ószőnyben. Nagyszülei felvidékiek voltak. Pozsony megyéből származtak a Komárom megyei Ószőnybe, s itt változtatták meg vezetéknevüket, Borostyánról Borossra. A gimnázium elvégzését követően Cegléden, Nagykőrösön, Pápán tanult, majd több éven keresztül joggyakornokként dolgozott. 1842-ben tette le az ügyvédi vizsgát. Ezt követően rövidebb ideig Tatán gyakorolta az ügyvédi praxist.