Fridel Marianna, a Tóparti gimnázium tanára kapta a Székesfehérvár Ifjúságáért díjat

2019.06.12. 16:55
SAJTÓKÖZLEMÉNY - 2019. június 12. (szerda) 
Megköszönték a pedagógusok és a Diáktanács munkáját. Galéria  
 
 
 
 
 
A Hiemer-házban rendezett ünnepség keretében adták át a „Székesfehérvár Ifjúságáért” díjat. Idén Fridel Marianna, a Tóparti Gimnázium és Művészeti Szakgimnázium tanára vette át a város elismerését a kimagasló csapatszervező, közösségépítő és szervező munkájáért. Ugyancsak köszöntötték a Székesfehérvári Diáktanács elnökségét és azokat a pedagógusokat, akik segítették a diákönkormányzatok munkáját.

Az ünnepség a Tóparti Gimnázium és Művészeti Szakgimnázium zenés, táncos, verses műsorával kezdődött, majd az Önkormányzat nevében dr. Cser-Palkovics András polgármester köszöntötte a résztvevőket. Arról szólt, hogy ha van olyan kérdéskör, ahol nem a beszéd, hanem a tett számít, az a fiatalság ügye. Aki ma cselekszik, az nem csak a fiatalok jelenéért, de jövőjéért is teszi ezt. „Mi arra szövetkeztünk sokakkal közösen hosszú évekkel ezelőtt, hogy beszélgetünk a fiatalokkal a városról, és alapvetően teszünk is értük. Bízom abban, hogy ebben a tanévben is sikerült a szép hagyományaink megtartása, fejlesztése, és emellett új kezdeményezéseket is indítottunk. Reméljük, a fiatalok meg tudták mutatni nekünk, hogy ügyesek, tehetségesek és mosolygósak!” – fogalmazott a városvezető. Hozzátette, folyamatosan bevonják a fiatalokat a város ügyeibe. „Hiszek abban, hogy ha Fehérváron ezen az úton járunk és a fiatalok élnek ezzel a lehetőséggel, akkor beleszólhatnak a mindennapjaikba, a saját jelenükbe, jövőjükbe, sőt, a generációjuk jövőjébe is.”

A köszöntőt követően adta át a város vezetője a „Székesfehérvár Ifjúságáért” díjat. Az elismerést 2015-ben alapította az Önkormányzat. Az idei díjazott Fridel Marianna, a Tóparti Gimnázium és Művészeti Szakgimnázium tanárnője, aki a kezdetek óta lelkes támogatója a Székesfehérvári Diáktanács tevékenységének. A Tóparti Gimnáziumban három éve segíti a diákok munkáját, előtte a Székesfehérvári Németh László Általános Iskolában látta el ugyanezt a feladatot. A Diáktanács programjai mellett az iskolai diákéletet is koordinálja, segíti annak fellendítését, a különféle programok megszervezését. Emellett a fiatalok számíthatnak rá mind az iskolai, mind a magánéleti gondjaikat illetően. Dolgozott közösségszervező, csapatépítő pályázatok elkészítésében és elnyerésében, illetve aktívan részt vett a 2014-es és a 2017-es Országos Diákparlament fehérvári megrendezésében is.

Fridel Marianna büszkén és köszönettel vette át a díjat. Mint mondta, általános iskolás kora óta elhivatottan tevékenykedik az őt körülvevő közösségekben, legyen szó a családról, az iskoláról vagy a diákokról. Számára mindig fontos volt, hogy az adott közösségben megtalálja az identitását. A közösséghez való tartozás azonban nem eleve adott dolog, hanem nagyon sokat kell tenni érte. A díjra azért különösen büszke, mert ezt a diákok adják, ami egy tanárnak a legnagyobb elismerést jelenti.

Ugyancsak ezen az eseményen ajándékozta meg dr. Cser-Palkovics András polgármester és Mészáros Attila alpolgármester azokat a pedagógusokat, akik a mindennapos oktató-nevelő feladataik mellett vállalják az általános és középiskolákban működő diákszervezetek támogatását, segítését. Köszönetet mondtak Némethné Csentei Gabriella, Somogyfoki Gáborné Gödény Krisztina Noémi, Seybold Emese, Polczer Zoltán, Ötvösné Almássy Judit, Mozessyné Nagy Henrietta, Pallag Ildikó, Béresné Rodler Krisztina és Horváth Melinda munkájáért.

A Székesfehérvári Diáktanács tagjai közül Magyaródi Anett elnököt, valamint Őrsi Csenge, Uley Olga és Sági Enikő alelnököket köszöntötték.

Az ünnepség végén Mészáros Attila mondott pohárköszöntőt, és fejezte ki köszönetét a diákoknak és a pedagógusoknak. Úgy fogalmazott, sok más városban hallotta már, hogy Székesfehérváron jó diáknak lenni, ami büszkeséggel tölti el. Ez egy hosszú évek óta tartó, nagyon komoly csapatmunka eredménye.


A kapcsolódó fotók letölthetőek a Galériából.

 

–    Vége

Szöveg: Havasi Tímea

Fotó: Simon Erika 

Oldal nyomtatása

Eseménynaptár

«
2019 Szeptember
»
H
K
Sz
Cs
P
Sz
V
      
1
27
30
      
  • Nincs esemény!
Írja be
a kódot:

Boross Mihály (1815 - 1899) A sajtóterem névadója

Boross Mihály (1815-1899)
Boross Mihály a forradalom és szabadságharc időszakának jelentős megyei politikusa volt. 1815. január 9-én született Ószőnyben. Nagyszülei felvidékiek voltak. Pozsony megyéből származtak a Komárom megyei Ószőnybe, s itt változtatták meg vezetéknevüket, Borostyánról Borossra. A gimnázium elvégzését követően Cegléden, Nagykőrösön, Pápán tanult, majd több éven keresztül joggyakornokként dolgozott. 1842-ben tette le az ügyvédi vizsgát. Ezt követően rövidebb ideig Tatán gyakorolta az ügyvédi praxist.