Kóstolók, zacskómentes vásárlás és meridián torna

2019.06.18. 10:45
SAJTÓKÖZLEMÉNY - 2019. június 18. (kedd)
Egészségpiac lesz szombaton. Galéria
 
 
 
 
Hetedik alkalommal rendezik meg a Fehérvári Egészségpiacot a Jancsárkertben és a Magma Fitnessben június 22-én, szombaton. A háztáji hagyományos és biotermékek piacán ingyenes egészségügyi szűrővizsgálatokat tartanak, életmód- és táplálkozási tanácsadásra invitálnak, és a programok között helyet kap a mozgás is. Idén először rendeznek pódiumbeszélgetéseket az egészségről, a környezettudatos életmódról. 


Östör Annamária
egészségügyi és sporttanácsnok örömmel fejezte ki, hogy a kétszeres közönségdíjas rendezvény évről évre egyre népszerűbb, így a Jancsárpiaccal folytatott együttműködés – ha már piacról beszélünk – valóban gyümölcsöző. A tanácsnok mindenkit biztatott, hogy használják ki a lehetőséget, és vegyenek részt minél többen a programokon, amelyekben a Humán Szolgáltató Intézet és az Egészségfejlesztési Iroda munkatársai is közreműködnek.

Az egészséges táplálkozáson kívül az egészség fogalmához kapcsolódó mozgás meridián tornával, a szűrővizsgálatok és a környezettudatosság is helyet kapnak a szombati kínálatban – mondta el a kezdeményezésről Schultz György, a Jancsárkert Piac és Közösség Egyesület elnöke. A piac részt vesz a családi környezetvédelemmel kapcsolatos kezdeményezésekben, mint az egyszer használatos műanyag zacskók elleni törekvésük, a csomagolásmentes vásárlás népszerűsítése, a minél kevesebb hulladék előállítására való figyelemfelhívás. Idén a sátorban a szűrővizsgálatok mellett helyet kap egy pódium is: itt rövid beszélgetésekre és bemutatókra kerül sor, például a gyógygombákról, a méz egészségvédő szerepéről, a biotojásról, a tisztított vízről – amelyek nemcsak érdeklődésre, de vitákra is számot tarthatnak. Schultz György elmondta, hogy az egyesület támogatást nyert egy EU-s pályázaton, amelynek keretében három alkalommal családi életmódfesztivált szerveznek majd hasonló programokkal, kiegészítve a lelki egészség témakörével.

Dr. Keresztury Lászlóné
, a fehérvári Egészségfejlesztési Iroda szakmai vezetője elmondta, hogy a hagyományos szűrővizsgálatok mellett támogatják a helyi termékeket, a népszerűsítéshez pedig meglepetés ételbemutatót szerveznek. Lesz dietetikai tanácsadás, illetve elviszik legújabb receptes kiadványukat, amely az összetevők mellett minden fontos jellemző paramétert tartalmaz – például a szénhidráttartalomra és a kalóriára vonatkozó értékekkel. 

A pódiumbeszélgetések tematikája az előadókkal és a pontos időpontokkal, valamint a plakátok letölthetőek a Galériából!
 Szöveg: Fraller Ildikó
Fotó: Simon Erika
 
 
 
 
 
Oldal nyomtatása

Eseménynaptár

«
2024 Február
»
H
K
Sz
Cs
P
Sz
V
   
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
   
  • Nincs esemény!
Írja be
a kódot:

Boross Mihály (1815 - 1899) A sajtóterem névadója

Boross Mihály (1815-1899)
Boross Mihály a forradalom és szabadságharc időszakának jelentős megyei politikusa volt. 1815. január 9-én született Ószőnyben. Nagyszülei felvidékiek voltak. Pozsony megyéből származtak a Komárom megyei Ószőnybe, s itt változtatták meg vezetéknevüket, Borostyánról Borossra. A gimnázium elvégzését követően Cegléden, Nagykőrösön, Pápán tanult, majd több éven keresztül joggyakornokként dolgozott. 1842-ben tette le az ügyvédi vizsgát. Ezt követően rövidebb ideig Tatán gyakorolta az ügyvédi praxist.