Bábjáték, ovis hatpróba és megannyi interaktív program

2019.06.24. 14:01
SAJTÓKÖZLEMÉNY - 2019. június 24. (hétfő)
Szombaton rendezik a Vízivárosi Kölyök Juniálist. 
 
 
 
Ha június, akkor juniális: szombaton várják a családokat Víziváros kiemelkedő nyári gyermekprogramjára. A játékvár és a színpadi fellépések mellett hatpróbát rendeznek ovisoknak, és megannyi érdekes interaktív program várja még a gyerekeket. A rendezvény ezúttal is ingyenes lesz, a helyszíne pedig a Budai úti OBI áruház parkolója. 


Gyermektánc, bábjáték és hatpróbás ovis vetélkedő szerepelnek a hatodik Vízivárosi Kölyök Juniális programjában. A mese a szegény emberről és a rókáról szól majd Nyáry Bernadett előadásában, előtte pedig a városrész óvodásai lépnek színpadra néptáncműsorukkal 9.15 órától – június 29-én, szombaton.  

Dr. Horváth Miklósné
önkormányzati képviselő a közösségépítésről, valamint a gyermekeinkért vállalt felelősség apropóján a játékos ismeretfejlesztésről beszélt a rendezvény sajtótájékoztatóján. A városrész közkedvelt nyári gyerekprogramját azzal a céllal rendezik meg évek óta a LISZI ötlete alapján, hogy az itt élő családok megismerkedjenek egymással, és a gyerekek új élményeket szerezzenek az őket körülvevő, hétköznapi dolgokkal kapcsolatban. „Megpróbáljuk őket játékosan rávezetni arra, hogy egy közösség részei, tagjai – ahol nemcsak jogaik vannak, hanem kötelességeik is –, és hogy nem árt megismerniük azt a közösséget, azt a városrészt és várost, amelynek a tagjai. Olyan programokat szervezünk számukra, amelyek segítségével játékosan tanulják meg az együttélés szabályait, és játékosan ismerik meg például az értük dolgozó szervezetek munkáját.” – fogalmazott a képviselő.

Már hagyomány, hogy a helyi katonaság, a rendőrség, a tűzoltók, a mentők és a vállalatok is bemutatják tevékenységüket: a családi programon a Fejérvíz, a Depónia, a Széphő és a Városgondnokság szakemberei is ott lesznek interaktív játékaikkal, eszközeikkel.
                                       

Szöveg: Fraller Ildikó

 
 
Oldal nyomtatása

Eseménynaptár

«
2020 Február
»
H
K
Sz
Cs
P
Sz
V
     
 
  • Nincs esemény!
Írja be
a kódot:

Boross Mihály (1815 - 1899) A sajtóterem névadója

Boross Mihály (1815-1899)
Boross Mihály a forradalom és szabadságharc időszakának jelentős megyei politikusa volt. 1815. január 9-én született Ószőnyben. Nagyszülei felvidékiek voltak. Pozsony megyéből származtak a Komárom megyei Ószőnybe, s itt változtatták meg vezetéknevüket, Borostyánról Borossra. A gimnázium elvégzését követően Cegléden, Nagykőrösön, Pápán tanult, majd több éven keresztül joggyakornokként dolgozott. 1842-ben tette le az ügyvédi vizsgát. Ezt követően rövidebb ideig Tatán gyakorolta az ügyvédi praxist.