"Kölykök a hátsó udvarban"

2019.06.25. 13:02
SAJTÓKÖZLEMÉNY - 2019. június 25. (kedd)
Színes nyáresti koncertek az Öreghegyen
 
 
 
 
 
Nyáron sincs megállás az Öreghegyi Közösségi Házban. Az intézmény egész július és augusztus hónapban könnyű, nyári koncertekkel várja a zene szerelmeseit. Júniustól immár két helyszínen: a megújult hátsó udvarban, valamint az előkertben is lehetőség nyílik majd a kikapcsolódásra. A hagyományteremtő „Kölykök a hátsó udvarban” sorozatban sikeres, fehérvárhoz kötődő zenekarok lépnek majd színpadra. A remek programokról Östör Annamária, a körzet önkormányzati képviselője, Haas András, az Öreghegyi Közösségi Ház munkatársa, valamint Kiss Dorottya, A Szabadművelődés Háza igazgatója beszéltek.
 
 
Gyönyörűen megújult az Öreghegyi Közösségi Ház hátsó udvara. Mint azt Östör Annamária, a körzet önkormányzati képviselője elmondta, szükség volt erre a beruházásra, hogy az itt lakók minél szebb környezetben élvezhessék a ház nyújtotta lehetőségeket, illetve minél több funkciót el tudjon látni. „Igyekszünk minden talpalatnyi helyet kihasználni, és a gyönyörű kemence mellett nagyon adta magát, hogy a hátsó udvarban kialakítsunk egy modern, többfunkciós közösségi teret a Városgondnokság, A Szabadművelődés Háza és az Önkormányzat segítségével.” – tette hozzá a képviselő.
 
A megújult udvart méltón avathatják fel, ugyanis a közösségi ház dolgozói hagyományteremtő jelleggel, új nyári programsorozattal álltak elő. „Kölykök a hátsó udvarban” címmel zenei kalandozásokra hívjuk a szórakozni vágyó közönséget az Öreghegyi Közösségi Házba. A könnyed, laza nyári koncertek alkalmával más-más műfajokból kaphatnak ízelítőt a nézők: lesz swing, jazz, retro, sanzon, operett és még sok minden más. Kéthetente csütörtökön esténként a ház nemrégiben felújított „hátsó” udvarában, hangulatos környezetben, napernyők alatt főként fehérvári vagy Fehérvárhoz kötődő zenészek lépnek majd színpadra.” – ismertette a programot Haas András, az Öreghegyi Közösségi Ház munkatársa. A júniust, júliust és augusztust átívelő programok kapcsán az ötletgazda elmondta, a hátsó udvari koncertekre egységesen 800 forintért lehet majd elővételben és a koncert napján is a házban belépőt válltani, a kertben rendezett estekre pedig 1000-1500 forintért lehet belépni.
 
Kiss Dorottya, A Szabadművelődés Háza igazgatója kiemelte, június 20-án már megrendezték az első koncertet, amelyet a közönség nagyon élvezett. „Lehetőségünk nyílt már tesztelni a helyet. Kipróbáltuk, hogy hogyan rendezzük be, mi a legkényelmesebb a nézőknek. Sűrű programoknak nézünk elébe az Öreghegyen is, a ma meghirdetett programokon túl még vannak további terveink erre a nyárra, reméljük az időjárás engedi majd a megvalósításukat.” – emelte ki az igazgató.
 
 
„Kölykök a hátsó udvarban” sorozat:
 
Július 4. (csütörtök) 19.00 óra
Dr. Jazz Band - Dr. Tóth Gábor a Székesfehérvári Szent György Kórház sebésze és jazz-zongorista zenekarával a hagyományos jazz muzsikát játszanak.
 
Július 18. (csütörtök) 19.00 óra
Nuntius zenekar „A tegnap itt van” című, Tom Waits dalaiból átdogozott- összeállított koncertje. "Nincs csillogás, nincs káprázat, sem technikai bravúrok, csak dalok, maguk nemes egyszerűségében." Aki ismeri Tom Waits művészetét ezt pontosan tudja. A Nuntius együttes szintén e filozófiát követi. Másodszor lépnek fel Székesfehérváron. A billentyűs Fehérvárra járt zenei gimnáziumba, a gitáros, Gergin Árpád sok-sok éven át volt a Fehérvári Dalosok Találkozója fellépője.
 
Július 31. (szerda) 19.00 óra
Kivételesen nem csütörtökön lesz a koncert, a városban zajló AlbaJazz napok miatt. A Pesti Sikk, nevéhez hűen a 20-as, 30-as évek magyar sanzonjait, őszinte zenei vallomásait adja elő. A zenekar énekese Kiss Kamilka. A zenekar több szálon kapcsolódik fehérvárhoz gitárosuk, Csóka Péter, és billentyűs dalszerzőjük, Lőrincz Ádám neve tősgyökeres székesfehérváriként ismerősen csenghet a koncertre járóknak.
 
Augusztus 14. (csütörtök) 19.00 óra
Zabos Regina, a 2015-ös Fehérvár Hangja győztese. Nálunk egy újszerű formációban lép a közönség elé, Potesz Tamás zenekarával.
 
 
 
Nagy nyári koncertek a ház előtti kertben:
 
Július 24. (szerda) 19.00 óra
Nyáresti Vigadalom - Buch Tiborral. Vendégek: Szabó Noémi és Kovács Szilárd.
 
Július 26. (péntek)
Nosztalgia est a 60-as 70-es évek slágereiből, Aradszky László, Szécsi Pál, Koós János, Kovács Erzsi dalai csendülnek fel. Sztárvendég Szíj Melinda Fonogram-díjra jelölt magyar énekesnő, a 2010-es Megasztár-5 harmadik helyezettje.
 
Augusztus 23-24. (péntek-szombat) 20.00 óra
Pénteken a Kormorán zenekar, szombaton pedig Varga Miklós koncertezik az Öreghegyi Közösségi Házban.
 
 
 
 
Az esemény plakátja letölthető a Galériából.
 
 
 
 
 
 
 
 
Szöveg: Torma Kinga Regina
 
 
 
 
 
 
 
Oldal nyomtatása

Eseménynaptár

«
2020 Február
»
H
K
Sz
Cs
P
Sz
V
     
 
  • Nincs esemény!
Írja be
a kódot:

Boross Mihály (1815 - 1899) A sajtóterem névadója

Boross Mihály (1815-1899)
Boross Mihály a forradalom és szabadságharc időszakának jelentős megyei politikusa volt. 1815. január 9-én született Ószőnyben. Nagyszülei felvidékiek voltak. Pozsony megyéből származtak a Komárom megyei Ószőnybe, s itt változtatták meg vezetéknevüket, Borostyánról Borossra. A gimnázium elvégzését követően Cegléden, Nagykőrösön, Pápán tanult, majd több éven keresztül joggyakornokként dolgozott. 1842-ben tette le az ügyvédi vizsgát. Ezt követően rövidebb ideig Tatán gyakorolta az ügyvédi praxist.