Dr. Szabó Tamás belgyógyász kapta a Székesfehérvár Egészségügyéért díjat

2019.06.26. 14:30
SAJTÓKÖZLEMÉNY - 2019. június 26. (szerda)
Címzetes orvosi emléklapokat és jubileumi elismeréseket is átadtak. Galéria
 
 
 
Az egészségügyben dolgozókat köszöntötte a város a Semmelweis-nap alkalmából. Dr. Cser-Palkovics András polgármester Székesfehérvár Egészségügyéért díjat adott át Dr. Szabó Tamás belgyógyász, gasztroenterológus főorvosnak – kiváló, a városért végzett szakmai munkájáért, majd a Humán Szolgáltató Intézet jubiláló dolgozóinak gratulált. Az idei ünnepségen címzetes orvosi elismerést kaptak azok az orvosok, akik legalább két évtizede végzik munkájukat a hivatásukban.  


A Semmelweis-nap alkalmából dr. Cser-Palkovics András polgármester és dr. Solymos Krisztina, az Egészségügyi, oktatási és szociális intézményi iroda vezetője koszorút helyeztek el Semmelweis Ignác Bartók Béli téri emléktáblájánál.

Székesfehérvár Önkormányzata ünnepélyes keretek között köszöntötte a város egészségügyében dolgozókat. Dr. Cser-Palkovics András köszönetet mondott a közösség szempontjából oly fontos területen dolgozóknak, akik az alapellátás megszervezésében és működtetésében végzik munkájukat nap mint nap. A jövő kihívásaival kapcsolatban hangsúlyozta a meghatározó fejlesztéseket, amelyeket akár európai uniós, állami, önkormányzati vagy személyi forrásból valósítanak meg. „Fontos a rendelő, fontos az eszközpark, de valójában, ha van kérdés és van terület, ahol a szakember, az ember a legfontosabb, az egészségügyre ez biztosan igaz.” – méltatta a polgármester az elvégzett munka során hozott erőfeszítést, a hivatás gyakorlását. A város díjainak átadása előtt kiemelte, hogy a közéleti döntések meghozásában mindig a szakmai, illetve a civil javaslatok, felterjesztések szolgálnak alapul.

A város Székesfehérvár Egészségügyéért díjjal ismerte el Dr. Szabó Tamás belgyógyász, gasztroenterológus főorvos kiemelkedő munkáját. A sokak által ismert és elismert szakember fő területei az endoszkópia, a hepatológia. A szakorvosképzésben mindig aktívan részt vett, a jelenleg Székesfehérváron dolgozó háziorvosok közül többen az ő közreműködésével szerezték meg a belgyógyászat szakvizsgát. Részlegvezető főorvosként ment nyugdíjba 2007-ben. Személyiségét a hivatástudat, a határozottság, a jó kommunikációs készség és a humorérzék jellemzik, akik vele dolgozhattak, mindig jó szívvel gondolnak példamutató hozzáállására, a hasznos nagyvizitekre, esetmegbeszélésekre – hangzott el az ünnepségen a méltató gondolatok között.  

A rendezvényen emléklapot kaptak azok az orvosok, akik – összesen 53-an – az alapellátásban több mint két évtizede végzik munkájukat: a jogszabályok alapján a címzetes orvosi címet használhatják.

A Humán Szolgáltató Intézetben több évtizeden át munkát végző dolgozóknak is gratulált a polgármester, Östör Annamária egészségügyi és sporttanácsnok és Varga Márta, az intézet igazgatója. 25 éve dolgozik területi védőnőként Hegedűs Judit és Nida Anikó, 30 éve végzi munkáját Fung Erika takarítónő és Raduka Gyöngyi területi védőnő, valamint 40 év közalkalmazottként végzett munkájáért ismerték el Horváthné Gál Judit asszisztenst, Királyné Kiss Veronika iskolavédőnőt, Dr. Nagy László vezető főorvost és Dr. Zupkó Mária felnőtt háziorvost. Az ünnepségen gratuláltak a Védőnők Napja ünnepségen Kiváló Védőnő elismerést kapott Királyné Kiss Veronika iskolavédőnőnek is.

A díjak átadását követően Östör Annamária mondott pohárköszöntőt, a méltó ünnep örömét és gratulációját megfogalmazva.

A rendezvényen Liszt Ferenc, Mozart, és Vincze Zsigmond egy-egy művével lépett fel a Fejér Megyei Szent György Egyetemi Oktató Kórház kórusa, Závodszky Noémi színművész Reményik Sándor Istenarc versét tolmácsolta.


A rendezvényen készült fotók, valamint a teljes méltatás szövege letölthetőek a Galériából!Szöveg: Fraller Ildikó
Fotó: Simon Erika
 
 
 
 
 
 
Oldal nyomtatása

Eseménynaptár

«
2020 Február
»
H
K
Sz
Cs
P
Sz
V
     
 
  • Nincs esemény!
Írja be
a kódot:

Boross Mihály (1815 - 1899) A sajtóterem névadója

Boross Mihály (1815-1899)
Boross Mihály a forradalom és szabadságharc időszakának jelentős megyei politikusa volt. 1815. január 9-én született Ószőnyben. Nagyszülei felvidékiek voltak. Pozsony megyéből származtak a Komárom megyei Ószőnybe, s itt változtatták meg vezetéknevüket, Borostyánról Borossra. A gimnázium elvégzését követően Cegléden, Nagykőrösön, Pápán tanult, majd több éven keresztül joggyakornokként dolgozott. 1842-ben tette le az ügyvédi vizsgát. Ezt követően rövidebb ideig Tatán gyakorolta az ügyvédi praxist.