Megújul a György Oszkár tér

2019.06.26. 19:45
SAJTÓKÖZLEMÉNY - 2019. június 26. (szerda)
A terveket Viza Attila önkormányzati képviselő utcafórumon ismertette a lakókkal
 
 
 
 
 

Folytatódik a város iskolák előtti tereket megújító projektje: a Munkácsy Mihály Általános Iskola után most a Vasvári Pál Általános Iskola előtti György Oszkár téren a sor. A fásítást, közösségi tér kialakítást, illetve forgalmi változásokat és parkolóbővítést tartalmazó terveket elsőként az Alba Ház lakói és a Vasvári iskola képviselői ismerhették meg Viza Attilától, a körzet önkormányzati képviselőjétől, Nagy Zsolttól, a Közlekedési Iroda vezetőjétől, valamint Lantay Attila főépítésztől a György Oszkár téri utcafórumon. Az egyeztetésen részt vett dr. Cser-Palkovics András polgármester is.
 
Több éve koncepcionálisan folytatja az Önkormányzat az iskolák előtti területek valódi közösségi térré formálását. Tette ezt például a Munkácsy Mihály Általános Iskola előtt is, ahol a forgalmat kizárva, a gyerekek és a szülők biztonsága érdekében új életteret adtak az iskolához.
 
Nem lesz ez másképp a Vasvári Pál Általános Iskola előtti György Oszkár téren sem, ahol a jelenlegi parkot átalakítva, a faültetések mellett egy biztonságosabb életteret hoznak majd létre. A közösségi terület terveit az Alba Ház lakói, valamint a Vasvári iskola képviseletében Laczkó Gábor igazgató és a Szülői Munkaközösség elnöke, Fekete Ádámné elsőként ismerhették meg. Ahogy Viza Attila, a körzet önkormányzati képviselője az utcafórumon fogalmazott: „Az a célunk, hogy a szülők és a gyermekek részére egy biztonságosabb, jól közlekedhető, jobban parkolható területet, míg az itt lakók részére nyugalmat biztosító parkosított területet hozzunk létre.”
 
Az elsődleges terveket Nagy Zsolt, a Polgármesteri Hivatal Közlekedési Irodájának vezetője ismertette. Elmondta, hogy a mostani állapottal ellentétben a jövőben „helyet cserél” majd a zöld és az aszfaltozott rész: „A jelenleg itt álló fák megtartásával szeretnénk az iskola elé egy egybefüggő, biztonsági kamerákkal ellátott teret kialakítani, míg a több mint negyven férőhelyes parkolót a Palotai úttal párhuzamosan helyeznénk el. Megváltozik majd a forgalmi rend, ugyanis az Alba Ház irányából jobbra, kis ívben lehet majd bekanyarodni az egyirányú térre, amelyet a Szömörce és a Tobak utcák irányában lehet majd elhagyni.” Az irodavezető elmondta, hogy az iskolával egyeztetve egy Vasvári Pált ábrázoló mellszobrot is kihelyeznek, illetve tanórák megtartására alkalmas részt is megálmodtak.
 
A lakók részéről felmerült az igény egy szökőkút kialakítására is, azonban az igényeik és az esetleges aggályaik megvitatására dr. Cser-Palkovics András polgármester egy lakógyűlés összehívását javasolta. Mint mondta, természetesen az alkalmon felmerült ötletek figyelembe vétele mellett indul majd meg az engedélyes tervek elkészítése, amely nyomán a tér az igények függvényében egy vagy akár két ütemben, 2020-2021 között, az iskola 60. évfordulójára készülhet el teljesen.
 
A téma és más, Palotaváros 8. számú választókerületbe eső részét érintő kérdések megvitatására Viza Attila július 3-án, szerdán 17 órára lakossági fórumot hirdetett az István Király Általános Iskolába.
 
 
 
A fórumon készült képek letölthetők a Galériából.
 
 
 
 
 
 
 
Szöveg: Torma Kinga Regina
Fotó: Simon Erika
 
 
 
 
 
Oldal nyomtatása

Eseménynaptár

«
2020 Február
»
H
K
Sz
Cs
P
Sz
V
     
 
  • Nincs esemény!
Írja be
a kódot:

Boross Mihály (1815 - 1899) A sajtóterem névadója

Boross Mihály (1815-1899)
Boross Mihály a forradalom és szabadságharc időszakának jelentős megyei politikusa volt. 1815. január 9-én született Ószőnyben. Nagyszülei felvidékiek voltak. Pozsony megyéből származtak a Komárom megyei Ószőnybe, s itt változtatták meg vezetéknevüket, Borostyánról Borossra. A gimnázium elvégzését követően Cegléden, Nagykőrösön, Pápán tanult, majd több éven keresztül joggyakornokként dolgozott. 1842-ben tette le az ügyvédi vizsgát. Ezt követően rövidebb ideig Tatán gyakorolta az ügyvédi praxist.