Vízvezetéket újítanak fel a Poprádi és a Homonnai utcában

2019.06.27. 15:15
SAJTÓKÖZLEMÉNY - 2019. június 27. (csütörtök)
A beruházást követően indulhat majd az utak rendbetétele. Galéria
 
 
 
Vízvezeték-építés kezdődik a Poprádi és a Homonnai utcában. A munkaterület-átadáson Horváth Miklós Csaba önkormányzati képviselő azt mondta, régen várt beruházás indul el: a közművek rendbetétele után az utakat is felújítják. 


Vízvezeték-építési munkálatok kezdődnek az öreghegyi Poprádi utcában és Homonnai utcában.

Horváth Miklós Csaba
, a 13. számú választókörzet önkormányzati képviselője elmondta, hogy az utcák lakói régóta várnak a felújításra: a bejárások lezajlottak, a tervek elkészültek, továbbá a két héttel ezelőtti utcagyűlésen a lakók úgy döntöttek, hogy szeretnének járdát – azok az utcák egyik-egyik oldalán mennek majd végig. Első ütemben a vízvezetékeket építik meg, az utakat azután lehet felújítani.

Az azbesztcement anyagú ivóvízvezeték bekötéseivel sok a probléma, többször fordult elő csőtörés az utcákban. A Poprádi utcában 600 méter hosszan 120 nap alatt, a Homonnai utcában 300 méter hosszan 90 nap alatt cserélik ki a vezetékeket, mondta el Laczi Péter, a Városüzemeltetési és Közműellátási Iroda vezetője. Minden ingatlannál kicserélik a bekötő vezetékeket, illetve a gerincet, és az elzáró aknákban felújítják a szerelvényeket.

Kérik a közlekedők türelmét a munkálatok idején: a lezárásokról folyamatosan tájékoztatják az öreghegyieket.


A helyszíneken készült fotók letölthetőek a Galériából!
Szöveg: Fraller Ildikó
Fotó: Molnár Artúr
 
 
Oldal nyomtatása

Eseménynaptár

«
2020 Február
»
H
K
Sz
Cs
P
Sz
V
     
 
  • Nincs esemény!
Írja be
a kódot:

Boross Mihály (1815 - 1899) A sajtóterem névadója

Boross Mihály (1815-1899)
Boross Mihály a forradalom és szabadságharc időszakának jelentős megyei politikusa volt. 1815. január 9-én született Ószőnyben. Nagyszülei felvidékiek voltak. Pozsony megyéből származtak a Komárom megyei Ószőnybe, s itt változtatták meg vezetéknevüket, Borostyánról Borossra. A gimnázium elvégzését követően Cegléden, Nagykőrösön, Pápán tanult, majd több éven keresztül joggyakornokként dolgozott. 1842-ben tette le az ügyvédi vizsgát. Ezt követően rövidebb ideig Tatán gyakorolta az ügyvédi praxist.