Hatpróbás ovisok mérkőztek a hatéves rendezvényen

2019.06.29. 11:50
SAJTÓKÖZLEMÉNY - 2019. június 29. (szombat)
Ma rendezték a Vízivárosi Kölyök Juniálist. Galéria
 
 
 
 
Interaktív játékok, bábjáték és ovis hatpróba várta ma a családokat a Vízivárosi Kölyök Juniálison. A városrész ovisainak néptáncbemutatója után Nyáry Bernadett a gyerekekkel együtt alakította meséjét a színpadon, nem maradt el a közös tánc és az ének, volt aki ökröcskéket, mások fákat alakíthattak. Az idei ügyességi feladatokba a polgármester is beszállt ellenfélnek az egyik állomáson, ahol az ovisok remek játékosoknak bizonyultak a kialakított pályán.


A városrész ovisainak néptáncbemutatója nyitotta meg a hatodik Vízivárosi Kölyök Juniális programjait, amiért a gyerekek az első bajnoki aranyérmeket is elnyerték a családi napon. Nyáry Bernadett az Érik a ropogós cseresznye… kezdetű dalra táncoltatta és énekeltette meg közönségét a színpad előtt, majd elkezdődött az interaktív bábjáték a szegény emberről és a rókáról. A juniálison résztvevő gyerekek alakították a két ügyes ökröcskét, a föld határában lengedező fák közé pedig szülőket is bevettek a mese alakításába.

Dr. Horváth Miklósné
önkormányzati képviselő, a rendezvény házigazdája köszöntötte a családokat, megköszönte a bábjátékban való közreműködést a gyerekeknek, és elárulta, hogy a hatpróbás játékban a város polgármestere lesz az ellenfelük, aki maga is háromgyerekes apuka. Dr. Cser-Palkovics András polgármester, örömmel vállalva a kihívást, köszönetet mondott a szervezőknek és minden résztvevő partnernek, akik Víziváros közösségi programjában közreműködnek. A gyerekeknek jó sportolást, mozgást, és kellemes nyarat kívánt.

A hatéves rendezvényen hat óvodás csoport mérkőzött meg a hatpróbás játékban, ami az ügyességi versengés mellett remek szórakozást kínált a résztvevőknek. A polgármester a célbagurítós állomáson vett részt a programban, de az ovisok ügyessége páratlan volt, és bebizonyították: nem könnyű ellenfelek a játékban.

Sokan kipróbálták a légvárat, illetve azokat a járműveket és eszközöket, amivel a helyi katonaság, a rendőrség, a tűzoltók, a mentők és a vállalatok érkeztek a juniálisra. A családi programon a Fejérvíz, a Depónia és a Széphő szakemberei is ott voltak.


A rendezvényen készült fotók letölthetőek a Galériából!


Szöveg: Fraller Ildikó
Fotó: Molnár Artúr
 
 
 
 
 
 
Oldal nyomtatása

Eseménynaptár

«
2020 Február
»
H
K
Sz
Cs
P
Sz
V
     
 
  • Nincs esemény!
Írja be
a kódot:

Boross Mihály (1815 - 1899) A sajtóterem névadója

Boross Mihály (1815-1899)
Boross Mihály a forradalom és szabadságharc időszakának jelentős megyei politikusa volt. 1815. január 9-én született Ószőnyben. Nagyszülei felvidékiek voltak. Pozsony megyéből származtak a Komárom megyei Ószőnybe, s itt változtatták meg vezetéknevüket, Borostyánról Borossra. A gimnázium elvégzését követően Cegléden, Nagykőrösön, Pápán tanult, majd több éven keresztül joggyakornokként dolgozott. 1842-ben tette le az ügyvédi vizsgát. Ezt követően rövidebb ideig Tatán gyakorolta az ügyvédi praxist.