„Mi ezen a téren most itthon vagyunk”

2019.06.30. 23:15
SAJTÓKÖZLEMÉNY - 2019. június 30. (vasárnap)
A Wellhello zenélt a Városi Banketten. Galéria
 
 
 
Idén a Városi Banketten köszöntek el egymástól és Székesfehérvártól a már végzett középiskolások. A polgármester megköszönte a fiataloknak, amit diákéveik alatt a városnak adtak, és az álmaik megvalósítására biztatta őket. Ferenczy-Nagy Boglárka búcsúzó beszédében az otthon-érzésről szólt, ami minden itt tanulónak a várost is jelenti, és amit együtt megélni az igazi. Az emlékszalagok feltűzését követően a Wellhello adott koncertet a Városház téri színpadon. 


A végzett középiskolásokat köszöntő Városi Bankett Pixa fellépésével indult a Városház téri színpadon. A rendezvénnyel a város a továbbtanuláshoz, a munkavállaláshoz, a szakmai megmérettetésekhez kívánt sikert és szerencsét a fiataloknak.

Dr. Cser-Palkovics András
polgármester felidézte, hogy a kedvezőtlen időjárás miatt elmaradt városi ballagás után sok üzenetet kapott a diákoktól, akik sajnálták: idén nem kerülhetett sor a hagyományos nagy találkozásra, elköszönésre – ezért döntöttek a bankett megszervezése mellett. „Szeretném nektek megköszönni, hogy a középiskolás évek alatt sokat adtatok ennek a városnak: több mint 1700 végzős diákról beszélhetünk. Láttam egy filmet, amiben éppen egy érettségizett diáknak adott át bizonyítványt az iskola igazgatója, ezekkel a szavakkal: „Minden lehetséges.” – ezzel az üzenettel zárta gondolatait a polgármester, és az álmok megélésére, megvalósítására biztatta a fiatalokat.  

A rendezvényen Ferenczy-Nagy Boglárka, a Vasvári Pál Gimnázium végzett tanulója osztotta meg gondolatait. Bogi számot vetett, és a városban megélt tapasztalataiból összeállította a Székesfehérvári Emlék Leltárat, köztük az első négy boldog gyermekévvel, a hat izgalmas, változásokkal teli évvel két különböző gimnáziumban, a négy Fejér megyei Diáknapokkal, a sok baráttal, az emlékezetes estékkel. „Mi ezen a téren most itthon vagyunk. Mind másképp érkeztünk, hiszen van, aki ide született, van, aki időközben toppant be, van, aki csak vendégként jött, és van, aki csak átutazni készült, de kicsit mindannyian hazaértünk. És ez az otthon-érzés így, együtt az igazi. Az érettségi kihívását mindannyian teljesítettük, és ez már legyőzött akadályként, bíztatóan figyel a háttérből. Felírhatjuk a leltárba. Azonban van ott még jó pár üres oldal, amit az elkövetkezendő évek fognak megtölteni. Az élet az oldalakat szavakkal tölti, a szavakat pedig mi töltjük tartalommal.” – a fáradtságos, erőre, bátorságra és kitartásra számot tartó nagy munka előtt pedig arra kérte a Városház téren összegyűlt fiatalokat, őrizzék ezt az együtt megélt pillanatot.  

Az ünnepi perceket követően az iskolák képviselői feltűzték az emlékszalagokat a város zászlajára. A rendezvényen Zsigmond Lala a Mit ér egy hang? és az Ezt a földet választottam című dalokkal működött közre.

A Városi Bankett a szórakozás és a zene jegyében folytatódott: a Wellhello adott koncertet a város főterén.


A rendezvényen készült fotók letölthetőek a Galériából!

Szöveg: Fraller Ildikó
Fotó: Molnár Artúr
 
 
Oldal nyomtatása

Eseménynaptár

«
2020 Február
»
H
K
Sz
Cs
P
Sz
V
     
 
  • Nincs esemény!
Írja be
a kódot:

Boross Mihály (1815 - 1899) A sajtóterem névadója

Boross Mihály (1815-1899)
Boross Mihály a forradalom és szabadságharc időszakának jelentős megyei politikusa volt. 1815. január 9-én született Ószőnyben. Nagyszülei felvidékiek voltak. Pozsony megyéből származtak a Komárom megyei Ószőnybe, s itt változtatták meg vezetéknevüket, Borostyánról Borossra. A gimnázium elvégzését követően Cegléden, Nagykőrösön, Pápán tanult, majd több éven keresztül joggyakornokként dolgozott. 1842-ben tette le az ügyvédi vizsgát. Ezt követően rövidebb ideig Tatán gyakorolta az ügyvédi praxist.