Elkészült a Királysor 41-51. szám alatt található parkoló felújítása

2019.07.02. 13:09
SAJTÓKÖZLEMÉNY - 2019. július 2. (kedd) 
 
 
 
 
 
Elkészült a Királysor 41-51. számú épületek közötti parkolók burkolatfelújítása. Mint számos más székesfehérvári útfelújítás, ez a közel 30 millió forint összértékű projekt is a Székesfehérvár Városgondnoksága Kft. ÚT 2017-19. programjának keretében valósult meg.
 
 
A keddi műszaki átadással lezárult a Királysor 41-51. között február óta zajló felújítás, amelyet a beszerzési eljárás során a RING-BNP Kft. nyert el. A felújítást a távhővezeték-kiváltási munkákkal kellett összehangolni. A projekt keretében sor került szegélyépítésre és szegélykorrekcióra, aknafedlapok cseréjére és szintre emelésére, az útfelület aszfaltburkolatának felújítására, a betonburkolat feszültségmentesítésére, valamint a burkolati jelek felfestésére is.
 
Amint azt Dr. Horváth Miklósné, a körzet önkormányzati képviselője előzetesen elmondta, a most befejeződött szakasz felújításával egy összességében 50 milliós ütem rendbetétele készült el az idén. A Királysoron végzett munkák azonban itt nem állnak meg: szeptemberben indul ugyanis a régóta várt iskolaudvart is érintő parkosítási, sportpálya- és parkolóprojekt, amihez hozzátartozik a 94. szám előtti szakasz teljes felújítása is.
 
A Királysoron most átadott szakaszon az útburkolat összesen 2220 négyzetméteren újult meg, amelyhez 180 folyóméteren végeztek a szakemberek szegélyezést. Mindemellett négy víznyelőrácsot és tizenöt aknafedlapot cseréltek ki, emeltek szintre. Az ősz folyamán sor kerül majd a növénytelepítési és faültetési munkálatok elvégzésére is. A beruházás 29.174.444 forintból valósult meg.
 
 
 
 
A helyszínen készült képek letölthetők a Galériából.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Szöveg: Torma Kinga Regina
Fotó: Molnár Artúr
 
 
 
 
 
Oldal nyomtatása

Eseménynaptár

«
2020 Február
»
H
K
Sz
Cs
P
Sz
V
     
 
  • Nincs esemény!
Írja be
a kódot:

Boross Mihály (1815 - 1899) A sajtóterem névadója

Boross Mihály (1815-1899)
Boross Mihály a forradalom és szabadságharc időszakának jelentős megyei politikusa volt. 1815. január 9-én született Ószőnyben. Nagyszülei felvidékiek voltak. Pozsony megyéből származtak a Komárom megyei Ószőnybe, s itt változtatták meg vezetéknevüket, Borostyánról Borossra. A gimnázium elvégzését követően Cegléden, Nagykőrösön, Pápán tanult, majd több éven keresztül joggyakornokként dolgozott. 1842-ben tette le az ügyvédi vizsgát. Ezt követően rövidebb ideig Tatán gyakorolta az ügyvédi praxist.