Pánikkeltés helyett megdöbbentés - tűzvédelmi bemutató lesz pénteken a Palotavárosban

2019.07.02. 13:54
SAJTÓKÖZLEMÉNY - 2019. július 2. (kedd) 
A régi ruhás piacra várják az érdeklődőket.      
 
 
 
 
 
A lakástüzek megelőzése a célja annak a látványos, gyakorlattal egybekötött tűzvédelmi bemutatónak, melyet pénteken 17 órakor tart a Fehérvári Tűzoltó Egyesület a Palotavárosban, a régi ruhás piac területén. A résztvevők egy modellezett lakástűz kapcsán meggyőződhetnek arról, hogy milyen megdöbbentő gyorsasággal terjednek a lángok, megtudhatják, hogy miként lehet hatékonyan oltani, menteni, menekülni és megóvni az emberéletet. A tervek szerint az oktatóprogramból sorozat lesz Székesfehérváron – hangzott el a beharangozó sajtótájékoztatón.

Országos tekintetben idén drasztikusan megemelkedtek a lakossági tűzesetek száma. Viza Attila, Székesfehérvár közbiztonsági tanácsnoka, önkormányzati képviselő a közös gondolkodás során arra kérte a szakembereket, hogy tegyenek együtt a székesfehérváriak biztonságáért.
„Lakótársaink egyfajta hamis biztonságérzetben élnek. Ez fokozottan jellemző a sűrűn lakott, lakótelepi övezetekre, hiszen akár csak egy lépcsőházban kialakuló tűzfészek 30-40 lakást is érinthet. A lakók nem teljesen vannak tisztában a veszélyekkel, és főként azokkal a teendőkkel, melyeket ilyenkor kell tenniük.” – hangsúlyozta a tanácsnok. Hozzátette: fontos, hogy a tájékoztatással közvetlenül elérjék a polgárokat, akik egy kis rutint szerezve növelhetik saját biztonságukat és a környezetükét is.

A 47 tagú Fehérvári Tűzoltó Egyesület számára - a mindennapi munka mellett - fontos a társadalmi felelősségvállalás. A szervezet elnöke, Koppán Viktor Dávid elmondta: félelem- és pánikkeltés helyett megdöbbentő programra készülnek, mellyel elsőként a társasházakban, a lakótelepeken élőket szólítják meg. A bemutatón lesz igazi tűz, a résztvevők meggyőződhetünk a lángok gyors terjedéséről, megismerhetik a veszélyforrásokat, a banálisnak tűnő, ám mégis komoly gyújtóforrásokat, a könnyen beszerezhető és alkalmazható tűzvédelmi eszközöket és a hatékony cselekvési, mentési rendet.

A tűzvédelmi program július 5-én, pénteken 17.00 órakor kezdődik a Palotavárosban, a Selyem utcában, a jelenleg parkolóként működő, régi ruhás piac területén. A tervek szerint ebből sorozat lesz Székesfehérvár minden városrészét érintően.

Minden tűzesetben egy dolog közös, és ez a pánik. A legfontosabb, hogy a pánik elkerülésére a lakók megtanulják a tűzvédelmi, tűzoltási eszközök és a menekülési útvonalak használatát – tette hozzá a sajtótájékoztatón Schmöltz Miklós közös képviselő. Arról is beszélt, hogy három évvel ezelőtt elkezdtek egy programot, melynek keretében egyes társasházakban már vannak a lakók által fizetett poroltó készülékek.

A pénteki tűzvédelmi programra szeretettel invitálnak minden érdeklődőt!

 

 


Szöveg: Havasi Tímea

  

Oldal nyomtatása

Eseménynaptár

«
2020 Június
»
H
K
Sz
Cs
P
Sz
V
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
     
  • Nincs esemény!
Írja be
a kódot:

Boross Mihály (1815 - 1899) A sajtóterem névadója

Boross Mihály (1815-1899)
Boross Mihály a forradalom és szabadságharc időszakának jelentős megyei politikusa volt. 1815. január 9-én született Ószőnyben. Nagyszülei felvidékiek voltak. Pozsony megyéből származtak a Komárom megyei Ószőnybe, s itt változtatták meg vezetéknevüket, Borostyánról Borossra. A gimnázium elvégzését követően Cegléden, Nagykőrösön, Pápán tanult, majd több éven keresztül joggyakornokként dolgozott. 1842-ben tette le az ügyvédi vizsgát. Ezt követően rövidebb ideig Tatán gyakorolta az ügyvédi praxist.