Az Ikarus-kiállításon jártak a Napraforgó táborban vakációzó gyerekek

2019.07.03. 15:28
SAJTÓKÖZLEMÉNY - 2019. július 3. (szerda) 
Múzeumpedagógiai foglalkozás az Országzászló téren.   Galéria
 
 
 
 
 
 
Az IKARUS – A BUSZ című kiállításhoz kapcsolódó detektívjátékon vettek részt a Napraforgó Városi Napközis Táborban vakációzó gyerekek. A múzeumpedagógiai foglalkozást az Országzászló téri múzeumépületben tartották ma délután. A kiállítás július 21-ig tart nyitva, addig folyamatosan várják családok és gyerekcsoportok jelentkezését a foglalkozásra.

Idén is minőségi szabadidős kikapcsolódást kínálnak a Napraforgó Városi Napközis Táborban nyaraló gyerekeknek. A tábor első turnusában 292 Székesfehérváron tanuló általános iskolás tölti a szünidőt a Bregyó-közi Sportcentrumban. Vannak kreatív és kézműves foglalkozások, honvédségi, rendőrségi bemutatók, lövészet és sportprogramok. Szerveznek külső programokat is, ilyenek például a múzeumpedagógiai foglalkozások. A tábor sikeréhez fontos a pedagógusok közreműködése, jelenleg 21 tanító, tanár gondoskodik a gyerekek biztonságáról és foglalkoztatásáról.

Ma délután 18 táborozó gyermeket fogadtak a Szent István Király Múzeum Országzászló téri épületében megnyílt IKARUS – A BUSZ című kiállításon. Paréj Gabriella múzeumpedagógus beszélgetett a gyerekekkel a múzeumlátogatás általános tudnivalóiról, a műkincsek és műtárgyak jelentőségéről, értékéről, valamint arról, hogyan kell viselkednünk, mit tehetünk vagy éppen mit nem a tárgyak megőrzéséért, épségéért. A beszélgetés után kezdődött az Eltűnt tervrajzok című detektívjáték, melynek keretében a gyerekek kisebb csoportokat alakítva nyomozókká váltak a múzeumi környezetben. A foglalkozásra továbbra is várják családok és gyerekcsoportok jelentkezését előzetes bejelentkezés alapján a parej.gabriella@szikm.hu  e-mail címen, vagy a +36 70 338 61 69-es telefonszámon.

Paréj Gabriella kérdésünkre elmondta: a május 28-án megnyílt IKARUS kiállítás roppant népszerű a látogatók körében, ami nagyban köszönhető a hajdani gyárban kialakult sajátos és családias közösségeknek, az összetartásnak. A tárlat 2019. július 21-ig tekinthető meg az Országzászló téri múzeumépületben.

A kapcsolódó fotók letölthetőek a Galériából.

 

–  Vége

Szöveg: Havasi Tímea

Fotó: Varju Zoltán Mihály

 

Oldal nyomtatása

Eseménynaptár

«
2020 Február
»
H
K
Sz
Cs
P
Sz
V
     
 
  • Nincs esemény!
Írja be
a kódot:

Boross Mihály (1815 - 1899) A sajtóterem névadója

Boross Mihály (1815-1899)
Boross Mihály a forradalom és szabadságharc időszakának jelentős megyei politikusa volt. 1815. január 9-én született Ószőnyben. Nagyszülei felvidékiek voltak. Pozsony megyéből származtak a Komárom megyei Ószőnybe, s itt változtatták meg vezetéknevüket, Borostyánról Borossra. A gimnázium elvégzését követően Cegléden, Nagykőrösön, Pápán tanult, majd több éven keresztül joggyakornokként dolgozott. 1842-ben tette le az ügyvédi vizsgát. Ezt követően rövidebb ideig Tatán gyakorolta az ügyvédi praxist.