Go Enthroners! FEAR the E! – a Városházán köszöntötték a HFL-győztes csapatot

2019.07.07. 21:24
SAJTÓKÖZLEMÉNY - 2019. július 7. (vasárnap)
 
 
 
Fehérváron hagyomány, hogy a bajnokokat a Városházán fogadják, majd a szurkolókkal közösen ünnepelnek. Így volt ez vasárnap este is, hiszen minden korábbi várakozást felülmúlva a Fehérvár Enthroners a magyar bajnoki cím után szombaton a Kijev Capitals-t legyőzve megnyerte a HFL fináléját is.


Gratulálok mindenkinek, férfimunka volt! – kezdte dr. Bóka Viktor, Székesfehérvár jegyzője.  „Azért tartom sokra ezt a bajnoki címet, mert óriási dolog, hogy az utolsó négy meccsen egy-egy pontos volt a különbség. Egymásért kezdtek küzdeni a fiúk, és megbonthatatlan lett a csapategység. Jövőre sokkal nehezebb lesz, hiszen soha nem sikerült még a bajnoki címvédés a HFL-ben – ezt mi szeretnénk megszakítani jövőre. A csapat visszaigazolta, hogy van értelme és eredménye a munkának, és nagyon sok embernek okoztak örömet a meccseken.

„A Fehérvár Enthroners sporttörténelmet írt szombaton, hiszen egy újabb sportágban lett fehérvári csapat bajnok." – hangsúlyozta dr. Cser-Palkovics András polgármester. „Érdemes megállni egy pillanatra, és megnézni, hogy honnan indult a csapat. Amikor először beszéltünk arról, hogy fel szeretné karolni az amerikai focit a város, volt egy olyan közösség, amire lehetett alapozni, és ma is több mint kétezer ember van a mérkőzéseken. A tegnapi nap azonban nem jöhetett volna létre azok nélkül, akik néhány éve sokkal mostohább körülmények között kezdtek, és kitartottak.”

Mint mondta: „Évről évre próbáltunk segíteni, és a tegnapi napot is egyfajta kezdetnek tekintjük. Részben nem csak azért, mert egy új bajnokcsapat született Fehérváron, hanem azért is, mert ennek a sportnak van jövője Európában, és szeretnénk mi is ott lenni a legjobbak között." – hangsúlyozta a város polgármestere. Köszönöm, mindenkinek, hogy bíztak a klubban és bíztak a városban, valamint külön köszönöm dr. Bóka Viktornak, hogy felkarolta Fehérváron ezt a sportágat.

„Köszönjük a rengeteg támogatást, amit a város biztosít. Ez a bajnoki cím egy hatalmas előrelépés, de menni kell tovább, hiszen további céljaink vannak. Küzdjetek meg az osztrák sikerért is!” - biztatta a csapatot Pál Tibor Kornél elnök, aki egy aranyérmet adott át Székesfehérvár polgármesterének, jelképesen megköszönve a város támogatását.

A texasi Jim Ward irányításával készült az Enthroners a hazai és az osztrák liga mérkőzéseire. „Először is köszönetet szeretnék mondani mindenkinek, köztük azoknak is, akik a háttérben dolgoznak a sikerért. Másodszor pedig az edzői stáb munkáját szeretném megköszönni, de ti, játékosok küzdöttetek meg ezért a bajnoki címért. Mindenhol vannak magasságok és mélypontok, de csak az számít, hogyan megyünk tovább. Nagyon kemény munka volt, ami folytatódik a szezonban, és kezdünk már készülni a következőre is.” – mondta a vezetőedző.

Az Enthroners csapatára vár még mérkőzés a szezonban, az osztrák bajnokságban. Itt is szeretnék a legjobbat nyújtani, hangsúlyozták. Majd a magyar bajnok és HFL-győztes alakulat tagjai az Országalmánál készítettek csapatfotót, és megköszönték - az esős idő ellenére is ott lévő - szurkolóiknak a támogatást. Egyúttal mindenkit meghívtak a július 13-i utolsó hazai mérkőzésre.

A vasárnap esti ünneplésen készült fotók letölthetőek a Galériából
Fotó: Simon Erika
Szöveg: Bácskai Gergely
Oldal nyomtatása

Eseménynaptár

«
2020 Február
»
H
K
Sz
Cs
P
Sz
V
     
 
  • Nincs esemény!
Írja be
a kódot:

Boross Mihály (1815 - 1899) A sajtóterem névadója

Boross Mihály (1815-1899)
Boross Mihály a forradalom és szabadságharc időszakának jelentős megyei politikusa volt. 1815. január 9-én született Ószőnyben. Nagyszülei felvidékiek voltak. Pozsony megyéből származtak a Komárom megyei Ószőnybe, s itt változtatták meg vezetéknevüket, Borostyánról Borossra. A gimnázium elvégzését követően Cegléden, Nagykőrösön, Pápán tanult, majd több éven keresztül joggyakornokként dolgozott. 1842-ben tette le az ügyvédi vizsgát. Ezt követően rövidebb ideig Tatán gyakorolta az ügyvédi praxist.