Befejeződött a Széchenyi utcai járdák felújítása

2019.07.09. 10:58
SAJTÓKÖZLEMÉNY - 2019. július 9. (kedd)
 
 
 
 
Két fontos, a Széchenyi utca 27-29., illetve a 39-43. előtti járdaszakasz újult meg az elmúlt hetekben az 5. számú választókörzetben. A két beruházás összértéke mintegy 11,5 millió forint volt, mondta el a helyszínen tartott sajtótájékoztatón Mészáros Attila önkormányzati képviselő. Az 500 m²-es járda mellett a lépcsőházakhoz vezető utat térkövezték, valamint újrafüvesítették a zöldfelületeket. A Székesfehérvár Városgondnoksága Kft. által tervezett és kivitelezett munkákról Timár Tibor, az Út-híd üzemeltetési csoport útellenőrzési vezetője számolt be. 


A Széchenyi utca valamennyi járdaszakasza megújult az 5. számú választókörzetben. Az utcában folyó járdafejlesztés befejező szakaszán, a Széchenyi 27-29. számú házak előtt tartott keddi sajtótájékoztatón az elmúlt időszak fejlesztéseiről számolt be a terület önkormányzati képviselője. Mészáros Attila ismertetése szerint az itt élők régen várt kérésének tettek eleget, amikor a töredezett, rossz állapotú járda felújítását megkezdték az utcában. A tavalyi évben a 33-51. épületek előtti szakasz kapott új felületet. A most befejezett beruházás során pedig a 27-29., illetve a 39-43. számú épületek előtt mintegy 500 négyzetméternyi szakaszt újítottak fel. Lakossági kérésre a bejáratok előtt térköves járdákat építettek ki, és a ház körül futó töredezett járólapokat kicserélték.

A városrészben folytatódnak a fejlesztések, hiszen már megkezdődtek a Tóváros 53-58. szám előtt is a munkálatok, ami nemcsak a házak előtti járdát jelenti, hanem a Balatoni úti körforgalomig tartó szakaszt.  Ez egy 14,5 millió forintos fejlesztés, amely augusztus végéig befejeződik. Mészáros Attila megemlítette még azt is, hogy a Hosszúsétatér páratlan oldalán is mintegy 16 millió forintos beruházással újult meg az aszfaltburkolat. Összegzése szerint a választókörzetben több mint 40 millió forintot fordítottak kizárólag járdafelújításra. Az önkormányzati képviselő hozzátette, a további fejlesztések ütemezetten folytatódnak a városrészben. 

Timár Tibor, a Székesfehérvár Városgondnoksága Kft. út-híd üzemeltetési csoport útellenőrzési vezetője a mostani munkálatokról elmondta, a régi, elöregedett, elfáradt kopóréteget lebontották, teljesen új szegélyeket építettek minden oldalra. A viszonylag jó állapotú, és az elődök által jól megépített alépítményi réteget ahol kellett, kijavították, kiegészítették és új kopóréteget kapott. Az elhanyagolt, összetaposott részt megszüntették, és újrafüvesítették a területeket.

A sajtótájékoztatón készült fotók letölthetőek a Galériából. 

fotó: Bácskai Gergely

Oldal nyomtatása

Eseménynaptár

«
2020 Február
»
H
K
Sz
Cs
P
Sz
V
     
 
  • Nincs esemény!
Írja be
a kódot:

Boross Mihály (1815 - 1899) A sajtóterem névadója

Boross Mihály (1815-1899)
Boross Mihály a forradalom és szabadságharc időszakának jelentős megyei politikusa volt. 1815. január 9-én született Ószőnyben. Nagyszülei felvidékiek voltak. Pozsony megyéből származtak a Komárom megyei Ószőnybe, s itt változtatták meg vezetéknevüket, Borostyánról Borossra. A gimnázium elvégzését követően Cegléden, Nagykőrösön, Pápán tanult, majd több éven keresztül joggyakornokként dolgozott. 1842-ben tette le az ügyvédi vizsgát. Ezt követően rövidebb ideig Tatán gyakorolta az ügyvédi praxist.