Bürökduda és levendulás illatpárna is készült a Napraforgó Táborban

2019.07.09. 11:40
SAJTÓKÖZLEMÉNY - 2019. július 9. (kedd) 
A Fehérvári Kézművesek Egyesületének tagjai foglalkoztak a gyerekekkel.   Galéria
 
 
 
 
 
Kézműves foglalkozásokkal folytatódott a Napraforgó Városi Napközis Tábor programja ma délelőtt a Bregyó-közi Sportcentrumban. A Fehérvári Kézművesek Egyesületének tagjai foglalkoztak a gyerekekkel, akik többféle technikával és alapanyagból készítettek apró használati és dísztárgyakat. Fontos szempont volt az újrahasznosítás is. 

Közel háromszáz gyermek vakációzik a Napraforgó Városi Napközis Tábor második turnusában. A Fehérvári Kézművesek Egyesülete évek óta rendszeren részt vesz a programokban, ma délelőtt a szervezet hat tagja tartott kreatív foglalkozásokat. A fiúk és a lányok is szívesen bekapcsolódtak, és próbáltak ki számos alapanyagot és technikát.

Az egyik asztalnál bürökduda – más néven büröksíp vagy pásztorsíp – került ki az ügyeskedő gyerekek kezei közül. Kevesen tudják, hogy a bürök élő, zöldellő növényként mérgező, ám őszre a növény kiszárad, és teljesen ártalmatlanná, felhasználhatóvá válik. A táborozók készítettek még filcből levendulás illatpárnát: voltak olyanok, aki még soha nem próbálták ki a varrást, ám az egyszerű és könnyen kezelhető anyagokkal, a tűvel és a cérnával ők is könnyen boldogultak. A többi asztalnál lehetőség volt hímzésre, csuhézásra, gyöngyfűzésre, apró üvegekből ajándék- és dísztárgyak készítésére is. 

A tábor programjában szerepel még a fogyatékosságra érzékenyítő program, múzeumpedagógiai foglalkozás, honvédségi és rendőrségi bemutató, foglalkozás a Kákics együttessel és sok egyéb más. Továbbra is szeretettel fogadják a jelentkezéseket, melyről a Városgondnokság honlapján találhatnak bővebb információt az érdeklődők.


A kapcsolódó fotók letölthetőek a Galériából.

 

–   Vége

Szöveg: Havasi Tímea

Fotó: Molnár Artúr
 

Oldal nyomtatása

Eseménynaptár

«
2020 Február
»
H
K
Sz
Cs
P
Sz
V
     
 
  • Nincs esemény!
Írja be
a kódot:

Boross Mihály (1815 - 1899) A sajtóterem névadója

Boross Mihály (1815-1899)
Boross Mihály a forradalom és szabadságharc időszakának jelentős megyei politikusa volt. 1815. január 9-én született Ószőnyben. Nagyszülei felvidékiek voltak. Pozsony megyéből származtak a Komárom megyei Ószőnybe, s itt változtatták meg vezetéknevüket, Borostyánról Borossra. A gimnázium elvégzését követően Cegléden, Nagykőrösön, Pápán tanult, majd több éven keresztül joggyakornokként dolgozott. 1842-ben tette le az ügyvédi vizsgát. Ezt követően rövidebb ideig Tatán gyakorolta az ügyvédi praxist.