Faültetéssel is jár az új parkoló kialakítása a Horvát István lakótelepen

2019.07.11. 11:11
SAJTÓKÖZLEMÉNY - 2019. július 11. (csütörtök)
 
 
 

A környék lakóinak javaslatára összesen 17 új parkolóhelyet alakítottak ki a Horvát István lakótelepen, a református óvoda melletti területen, ami a meglévő 8-9 állásos térköves parkolóhoz csatlakozik. Az új parkoló építésével együtt ősszel hét fát is ültetnek a környéken, és sok bokrot telepítenek a parkoló köré.
 
Egy régóta várt beruházás készült el, és kimondottan lakók kérése, javaslata alapján 17 új parkolót alakítottak ki az óvoda előtt a Horvát István lakótelepen. A parkolókialakítás önkormányzati forrásból valósult meg mintegy 15 millió forint értékben, amely magában foglalja a fásítást is.” – mondta el Molnár Tamás önkormányzati képviselő.
 
A kivitelezőnek szerződés szerint ugyan szeptember 30-ig volt határideje befejezni az új parkolók építését a Horvát István lakótelepen, azonban a munkálatok jóval előbb befejeződtek. A parkoló térköves burkolatú, körben kiemelt szegélyeket építettek, és az óvoda mellett az akadálymentes járdakapcsolat is kiépült a meglévő járdához csatlakozva. A korábbi parkoló 8-9 autót tudott befogadni, amihez mintegy 320 négyzetméteren további 17 helyet lehetett kialakítani most. Ősszel hét fát is ültetnek a környéken, és sok bokrot telepítenek a parkolók köré.
 
 
 
 
A helyszínen készült képek letölthetők a Galériából.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Fotó és Szöveg: Bácskai Gergely
 
Oldal nyomtatása

Eseménynaptár

«
2019 Október
»
H
K
Sz
Cs
P
Sz
V
 
27
28
   
  • Nincs esemény!
Írja be
a kódot:

Boross Mihály (1815 - 1899) A sajtóterem névadója

Boross Mihály (1815-1899)
Boross Mihály a forradalom és szabadságharc időszakának jelentős megyei politikusa volt. 1815. január 9-én született Ószőnyben. Nagyszülei felvidékiek voltak. Pozsony megyéből származtak a Komárom megyei Ószőnybe, s itt változtatták meg vezetéknevüket, Borostyánról Borossra. A gimnázium elvégzését követően Cegléden, Nagykőrösön, Pápán tanult, majd több éven keresztül joggyakornokként dolgozott. 1842-ben tette le az ügyvédi vizsgát. Ezt követően rövidebb ideig Tatán gyakorolta az ügyvédi praxist.