17 új parkolóhely a Cserepes közben – ősszel fasort telepítenek köré

2019.07.11. 11:14
SAJTÓKÖZLEMÉNY - 2019. július 11. (csütörtök)
 
 
 
 
 
A Cserepes köz 2. mellett 17 új parkolóhelyet alakítottak ki az elmúlt hetekben, mellette pedig egy fasort is telepítenek ősszel. A beruházás a Városgondnokság Út-Híd programja keretében városi forrásból valósult meg.
 
Összesen 198 négyzetméternyi térköves parkoló, 220 négyzetméternyi aszfaltburkolat és 153 méter szegély épült. A parkolóhoz kiépítették a közvilágítást is.” – hangzott el a kedd délelőtti bejáráson. Farkas László önkormányzati képviselő elmondta, hogy még ez a parkolómennyiség is kevés a környék lakóinak, ugyanis a városrész kinőtte a rendelkezésre álló helyeket.
 
A parkoló építését az ott élők döntötték el, ugyanis a Cserepes köz 2-4. lakóinak a közös képviselő egy kérdőívet küldött ki, mielőtt eldőlt, hogy épüljenek-e új parkolóhelyek a házak mellett. A lépcsőházakban élők pedig jelentős többséggel a parkolófejlesztés mellett döntöttek – ismertette a körzet önkormányzati képviselője.
 
A 17 új parkolóhely városi forrásból létesült, a területen egy fasort is telepítenek ősszel.
 
 
 
 
A helyszínen készült képek letölthetők a Galériából.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Fotó és Szöveg: Bácskai Gergely
 
 
 
Oldal nyomtatása

Eseménynaptár

«
2019 Október
»
H
K
Sz
Cs
P
Sz
V
 
27
28
   
  • Nincs esemény!
Írja be
a kódot:

Boross Mihály (1815 - 1899) A sajtóterem névadója

Boross Mihály (1815-1899)
Boross Mihály a forradalom és szabadságharc időszakának jelentős megyei politikusa volt. 1815. január 9-én született Ószőnyben. Nagyszülei felvidékiek voltak. Pozsony megyéből származtak a Komárom megyei Ószőnybe, s itt változtatták meg vezetéknevüket, Borostyánról Borossra. A gimnázium elvégzését követően Cegléden, Nagykőrösön, Pápán tanult, majd több éven keresztül joggyakornokként dolgozott. 1842-ben tette le az ügyvédi vizsgát. Ezt követően rövidebb ideig Tatán gyakorolta az ügyvédi praxist.