Új burkolatot kapott a Túrózsáki úti Szabadidőpark kosárpályája

2019.07.11. 15:34
SAJTÓKÖZLEMÉNY - 2019. július 11. (csütörtök)
 
 
 
 
 

A sportágat népszerűsíti, az egészséget szolgálja a Túrózsáki úti Szabadidőpark kosárpályája, amely új burkolatot kapott. A társaságiadó-kedvezmény adta lehetőségből megvalósult több mint 10 millió forintos fejlesztéshez az önrészt, mintegy 3 millió forintot Székesfehérvár Önkormányzata biztosította. A csütörtöki átadáson elhangzott, a Palotavárosban és a Halesz ligetben folytatódnak a fejlesztések.


Kicsivel több, mint egy évvel ezelőtt vehették birtokba a székesfehérváriak a Túrózsáki úti Szabadidőparkot. A 300 millió forintból megvalósult beruházás eredményeként ezen a környéken kialakult egy olyan közösségi tér, amely számos sportolási lehetőséget biztosít: labdasportágak, futás, fitnesz- és hagyományos játszótér. A fejlesztés során a faültetésekkel, a zöldfelület rendbetételével és gondozásával egy közkedvelt közösségi tér született az Aszalvölgyben.

„Aki erre jár, jól láthatja, hogy a hét minden napján szívesen jönnek ide a családok, gyerekek és felnőttek, idősebbek és fiatalabbak egyaránt, hogy kikapcsolódjanak, sportoljanak. Ezért is különösen fontos most ez az újabb fejlesztés, amely megvalósult.” – mondta Székesfehérvár polgármestere. Dr. Cser-Palkovics András kiemelte, minden egyes kosárlabdapálya hozzájárul a sportág népszerűsítéséhez. Annak érdekében, hogy a játék még jobb körülmények között menjen, kapott új burkolatot a pálya. A társaságiadó-kedvezmény adta lehetőségből megvalósult több mint 10 millió forintos fejlesztéshez az önrészt, mintegy 3 millió forintot Székesfehérvár Önkormányzata biztosította. A csütörtöki átadáson arra is felhívta a figyelmet, hogy a fejlesztések folytatódnak a városban. A Palotavárosi tavaknál hamarosan indul egy komplex szabadidős központ építése mintegy 1 milliárd forint értékben, a Halesz ligetben pedig egy sikeres pályázatnak köszönhetően megkezdődik az 1 km-es rekortán futópálya kialakítása.

Egy sportklub életében egy új fejlesztés mindig nagy esemény.  Egyetlen profi klub sem létezhet megfelelő tömegsporti háttér nélkül, és ez a pálya is remek lehetőséget ad a sportág népszerűsítésére – mondta Balássi Imre, az Alba Regia SC elnöke, aki reményét fejezte ki, hogy a jövőben több városi pályát is sikerül ilyen burkolattal lefedni. 

Deák Lajosné és Östör Annamária önkormányzati képviselők örömüket fejezték ki, hogy hosszú évek munkájának köszönhetően sikerült létrehozni a Túrózsáki úti Szabadidőközpontot, amelynek fejlesztése a fehérváriakat szolgálja.

Az új pályát az Alba Fehérvár utánpótlás kosarasai már tesztelték is. Góbi Marcell szerint a jó minőségű, szép környezetben lévő pálya sokakat inspirál a mozgásra, a sokak által kedvelt sportág, a kosárlabda űzésére.

A helyszínen készült fotók letölthetőek a Galériából.


fotó: Molnár Artúr

Oldal nyomtatása

Eseménynaptár

«
2019 Október
»
H
K
Sz
Cs
P
Sz
V
 
27
28
   
  • Nincs esemény!
Írja be
a kódot:

Boross Mihály (1815 - 1899) A sajtóterem névadója

Boross Mihály (1815-1899)
Boross Mihály a forradalom és szabadságharc időszakának jelentős megyei politikusa volt. 1815. január 9-én született Ószőnyben. Nagyszülei felvidékiek voltak. Pozsony megyéből származtak a Komárom megyei Ószőnybe, s itt változtatták meg vezetéknevüket, Borostyánról Borossra. A gimnázium elvégzését követően Cegléden, Nagykőrösön, Pápán tanult, majd több éven keresztül joggyakornokként dolgozott. 1842-ben tette le az ügyvédi vizsgát. Ezt követően rövidebb ideig Tatán gyakorolta az ügyvédi praxist.