Megújított misztériumjátékok a Bazilikánál

2019.07.18. 22:30
SAJTÓKÖZLEMÉNY - 2019. július 18. (csütörtök)
Rendhagyó esttel folytatódott a Harmonia Albensis sorozata. Galéria
 
 
 
 
Ős-operákat láthatott és hallhatott ma a Harmonia Albensis közönsége. A templomi koncertsorozat rendhagyó helyszínen, a felújított II. János Pál pápa téren folytatódott a Szent Márton és Szent Jakab életét megjelenítő élőképekkel. Selmeczi György Kossuth- és Erkel-díjas zeneszerző és karmester a liturgikus drámák műfaját újította meg a kortárs opera segítségével.  

A két közismert szent történetében Kiss Diána Magdolna, Fekete Gábor, Hajdú Péter, Imre Krisztián, Jenővári Miklós, Kurucz Dániel valamint az ARS Oratoria Kamarakórus, az Alba Regia Szimfonikus Zenekar művészei és az In Medias Brass rézfúvós kvintett léptek fel.

A rendezvényen készült fotók letölthetőek a Galériából!

Szöveg: Fraller Ildikó
Fotó: Simon Erika
 

 
Oldal nyomtatása

Eseménynaptár

«
2020 Január
»
H
K
Sz
Cs
P
Sz
V
  
5
10
19
  
  • Nincs esemény!
Írja be
a kódot:

Boross Mihály (1815 - 1899) A sajtóterem névadója

Boross Mihály (1815-1899)
Boross Mihály a forradalom és szabadságharc időszakának jelentős megyei politikusa volt. 1815. január 9-én született Ószőnyben. Nagyszülei felvidékiek voltak. Pozsony megyéből származtak a Komárom megyei Ószőnybe, s itt változtatták meg vezetéknevüket, Borostyánról Borossra. A gimnázium elvégzését követően Cegléden, Nagykőrösön, Pápán tanult, majd több éven keresztül joggyakornokként dolgozott. 1842-ben tette le az ügyvédi vizsgát. Ezt követően rövidebb ideig Tatán gyakorolta az ügyvédi praxist.