„Húzzad csak, kivilágos virradatig!”

2019.07.20. 21:03
SAJTÓKÖZLEMÉNY - 2019. július 20. (szombat)
Közös éneklés a Városház téren. Galéria
 
 
 
 
 
 
 
Pompás lovas hintón, prímás kísértében érkezett meg a Városház térre az operett világából a primadonna és a bonviván. Füredi Nikolettel és Keller Jánossal közösen énekeltek a műfaj kedvelői, akik szép számmal várták a Királyi Operett Napok beharangozó eseményét szombaton este a Belvárosban. A háromnapos fesztiválnak a Feketehegy - Szárazréti Közösségi Központ ad otthont július 26-28-a között.


Hagyományteremtő szándékkal rendezik meg első alkalommal július 26-28-a között a Királyi Operett Napokat Székesfehérváron. A Feketehegy-Szárazréti Közösség Központ szabadtéri színpadán Királyi Operett Gála, a Bob herceg, valamint a Sybill operett látható és hallható majd. Az előadások előtt és után zenés-táncos műsorral, kabaréval ígérnek könnyed nyáresti szórakozást a szervezők. Az operett napok felvezető programjaként július második és harmadik hétvégéjén a Városház téren csendültek fel a kedvenc operettslágerek, amelyeket a közönség együtt énekelhetett a zenés műfajban is jól ismert színészekkel.

A Királyi Operett Napok első napján, július 26-án, pénteken a Gasztroudvarban 18.15 órától Horváth Elemér Emi hegedűművész és Horváth Péter zongoraművész kedvenc operettdallamokat játszik, és hangolja a közönséget a nagyszínpadon 19.30 órakor kezdődő Királyi Operett Gálára. Az eset 22 órától Gerner Csaba és Várfi Sándor Hacsek és Sajó kabaréja zárja.

Július 27-én, szombaton 18.15 órakor a menü Bécsi szeletek, Lehár darabokkal! lesz a Gasztroudvarban, Kopiás Gabriella fuvolaművész és Fornai Miklós zongoraművész közreműködésével, majd 19.30 órakor kezdődik a Magyar Zenés Színház előadásában Huszka Jenő Bob herceg című regényes operettje. A szombati programon 22 órától a Táncverzum  együttes lép fel A tánc ezer arca produkcióval, amelyen közreműködik Váradi Eszter Sára és Keller János.

Július 28-án, vasárnap a múlt század dallamai csendülnek fel a Casablanca Klub előadásában 18.15 órától, majd a nagyszínpadon Jacobi Viktor Sybill operettjét játssza a Nívót Produkció.

A szombati rendezvényről készült fotók letölthetőek a Galériából. 

fotó: Simon Erika

 
Oldal nyomtatása

Eseménynaptár

«
2020 Január
»
H
K
Sz
Cs
P
Sz
V
  
5
10
19
  
  • Nincs esemény!
Írja be
a kódot:

Boross Mihály (1815 - 1899) A sajtóterem névadója

Boross Mihály (1815-1899)
Boross Mihály a forradalom és szabadságharc időszakának jelentős megyei politikusa volt. 1815. január 9-én született Ószőnyben. Nagyszülei felvidékiek voltak. Pozsony megyéből származtak a Komárom megyei Ószőnybe, s itt változtatták meg vezetéknevüket, Borostyánról Borossra. A gimnázium elvégzését követően Cegléden, Nagykőrösön, Pápán tanult, majd több éven keresztül joggyakornokként dolgozott. 1842-ben tette le az ügyvédi vizsgát. Ezt követően rövidebb ideig Tatán gyakorolta az ügyvédi praxist.