Új köntösben a Köfém lakótelep sétánya

2019.07.23. 12:18
SAJTÓKÖZLEMÉNY - 2019. július 23. (kedd)
 
 
 
 
 
Mintegy 144 méter hosszúságban újult meg a már elöregedett, botlásveszélyes járda a Köfém lakótelep ligetében. A 650 négyzetméteres sétány felújításáról dr. Dienesné Fluck Györgyi, a körzet önkormányzati képviselője, illetve Tímár Tibor, a Székesfehérvár Városgondnoksága Kft. útüzemeltetési csoportjának útellenőrzési vezetője számoltak be.
 
Három éve kezdődött a Köfém lakótelep járdáinak helyre állítása. A program keretében megvalósult felújításról dr. Dienesné Fluck Györgyi, a körzet önkormányzati képviselője adott tájékoztatást: „A lakók nagy örömére fogadták a sétány rendbetétele. A mélyépítési munkák és az időtálló térkövezés mellett 7 vadonatúj padot is telepíttetünk, amivel igazán hangulatossá vált ez a 144 méter hosszú, forgalmas árnyas sétány.” A képviselő elmondta, hogy a 49,6 millió forintos beruházás az Alba Út Kft. kivitelezésében valósult meg.
 
Az elöregedett, botlásveszélyes aszfaltburkolatot elbontottuk, melynek helyén egy térköves sétányt alakítottunk ki. Több mint 270 méter hosszan 650 négyzetméternyi területen épült térköves burkolat, melyhez mintegy 600 méter hosszan épült szegély.” – emelte ki Tímár Tibor, a Székesfehérvár Városgondnoksága Kft. útüzemeltetési csoportjának útellenőrzési vezetője. A sétány szélessége változó, ugyanis igazodtak a fákhoz, és sikerült úgy megvalósítani a beruházást, hogy a növényzetben semmilyen kár nem keletkezett. Elmondta továbbá, hogy a Köfém lakótelepen három éve kezdődött járdafelújítási programnak egyik utolsó eleme volt a sétány teljes felújítása.
 
Mint számos más körzetben – a megnövekedett személygépkocsi szám miatt –, így a Köfém lakótelep lakóinak is nehézséget okoz a parkolás. Dr. Dienesné Fluck Györgyi képviselő elmondta, hogy a Városgondnoksággal közösen már dolgoznak olyan parkoló kialakítási megoldáson, amellyel a jelenlegi zöld területekhez csak a legszükségesebb mértékben kell majd hozzányúlni.
 
 
 
A helyszínen készült képek letölthetők a Galériából.
 
 
 
 
 
 
 
 
Szöveg: Torma Kinga Regina
Fotó: Simon Erika
 
 
 
 
 
 
Oldal nyomtatása

Eseménynaptár

«
2020 Január
»
H
K
Sz
Cs
P
Sz
V
  
5
10
19
  
  • Nincs esemény!
Írja be
a kódot:

Boross Mihály (1815 - 1899) A sajtóterem névadója

Boross Mihály (1815-1899)
Boross Mihály a forradalom és szabadságharc időszakának jelentős megyei politikusa volt. 1815. január 9-én született Ószőnyben. Nagyszülei felvidékiek voltak. Pozsony megyéből származtak a Komárom megyei Ószőnybe, s itt változtatták meg vezetéknevüket, Borostyánról Borossra. A gimnázium elvégzését követően Cegléden, Nagykőrösön, Pápán tanult, majd több éven keresztül joggyakornokként dolgozott. 1842-ben tette le az ügyvédi vizsgát. Ezt követően rövidebb ideig Tatán gyakorolta az ügyvédi praxist.