„Idén sem lesz kisebb, sőt!” – Holnap rajtol a FEZEN

2019.07.23. 15:10
SAJTÓKÖZLEMÉNY - 2019. július 23. (kedd) 
 
 
 
 
 
A még épülő fesztivál helyszínen tartott sajtótájékoztatót, a holnapi kapunyitás előtt Kovács Antal főszervező és Mészáros Attila alpolgármester a XXIII. Fezen Fesztiválról. A négynapos rendezvényre kilátogatókat idén hat színpaddal, 120 fellépővel várják a rendezők. A Dream Theater, Thomas Anders – Modern Talking, Fedde Le Grand, a Dub Fx, Ákos és a Halott Pénz mellett idén is számos magyar- és világsztárral énekelhet együtt a közönség. A Reaktiváló helyszíne pedig most is különleges sportprogramokkal várja a látogatókat.
 
 
Szerdán reggel 10.00 órakor megnyitja kapuit a beköltözők és a napi vendégek előtt is a XXIII. FEZEN Fesztivál. A rendezvényre hetekkel ezelőtt már elfogytak a diákjegyek, a napokban pedig elkelt az összes kempingjegy is. Székesfehérvár és a környék legfontosabb zenei eseménye idén hat színpaddal, több mint 120 fellépővel várja négy napon át a látogatókat.
 
Ahogy a szervezők mondták, az 1997 óta megrendezett fesztivál az idén sem lesz kisebb, sőt: „Változás lesz az eddigiekhez képest, hogy a szerdai beköltöző napon nem üzemelnek még a nagyszínpadok, de lesz két nagyszínpad értékű sátor, ahol külföldi produkciók is várják az első nap látogatóit.” – hangsúlyozta Kovács Antal, a FEZEN főszervezője. Mit mondta, a kempinghelyeket szerda reggeltől foglalhatják el a beköltözők. „Kemping jegyeket már nem válthatnak a fesztiválozók és az elővételes jegyértékesítés is lezárult. A helyszínen még lehetőség lesz korlátozott számban jegy- és bérletvásárlásra, de diákjegyeket már nem árulunk.”
 
A fesztivál vérkeringésébe hagyományteremtő szándékkal, tavaly új helyszín került be, amelyet a Reaktiváló névre kereszteltek. Itt idén is ötvözik majd a sportból, egészséges életmód-tanácsadásból álló programokat, melyeken érvényes belépővel ingyenesen lehet majd részt venni. „A zenei programok mellett idén is kiemelt szerepet kap a sport és az egészséges életmód, a bejáratott programhelyszín még tovább színesedett. A csocsó-bajnokság és bringapárbaj mellett különböző fitneszprogramokkal és az élvonalbeli fehérvári sportcsapatokkal várja a fesztiválozókat. Itt lesz a MOL Fehérvár FC, az Alba Fehérvár KC kosár- és kézilabda csapata, valamint a Fehérvár AV19 és a Fehérvár Enthroners játékosai.” – emelte ki Kovács Antal.
 
Székesfehérvárra érkezik a műfajteremtő, kétszeres Grammy-jelölt amerikai Dream Theater, Thomas Anders a Modern Talking legnagyobb slágereivel, de itt lesz Fedde Le Grand, a világ dj-elitjéhez tartozó holland sztár is. A magyar kedvencek közül csütörtökön láthatjuk Ákost és Majkát is, hosszú idő után újra közös koncertet ad szombaton Hobo és Bill, a magyar blues-rock két megkerülhetetlen legendája és itt lesz a Halott Pénz, a Quimby és a Wellhello is.
 
Mészáros Attila alpolgármester a nyitás előtt egy nappal elmondta, városmarketing szempontból is nagyon fontos ez a már több évtizedes múltra visszatekintő fesztivál: „A nyár egyik legjobban várt székesfehérvári könnyűzenei programja előtt állunk. Kifejezetten nagy öröm számomra, hogy a szervezők idén is bizonyítják, nemcsak egy korosztálynak és nem csak egy bizonyos zenei stílus kedvelőinek nyújtanak kiváló szórakozási lehetőséget. Buzdítunk mindenkit, hogy váltsa meg jegyét és a remek nyári időjárásban napközben töltse idejét a Reaktiválóban, este pedig élvezze a hat színpad nyújtotta koncerteket.” Mint minden évben, az alpolgármester idén is kérte a fesztiválra nem látogató, de a hanghatásokat otthonukban tapasztaló lakosok türelmét és megértését a négy napra.
 
A FEZEN-t idén is a FIRST Field környékén, a Takarodó út és az Új Váralja sor találkozásánál rendezik, a Belváros és a fesztiválhelyszín között a helyijáratok mellett idén külön, ingyenesen igénybe vehető Harman-FEZEN járat is szállítja az utasokat. A fesztivál csütörtöki, pénteki és szombati napján a Piac téri helyijáratos buszmegállóból 15, 16, 17 órakor indul a busz, a fesztiválterületről a Belvárosba pedig hajnali 1, 2 és 3 órakor.
 
Naponta több tízezer ember közlekedik majd a környéken, éppen ezért a szervezők arra kérik a fesztiválozókat, hogy lehetőleg az Új Váralja sor felőli bejáratot használják, mivel a MÁV–felüljárónál torlódásokra lehet majd számítani.
 
 
 
 
További információ: www.fezen.hu
 
 
 
 
 
 
Szöveg: Torma Kinga Regina
 
 
 
 
 
Oldal nyomtatása

Eseménynaptár

«
2020 Január
»
H
K
Sz
Cs
P
Sz
V
  
5
10
19
  
  • Nincs esemény!
Írja be
a kódot:

Boross Mihály (1815 - 1899) A sajtóterem névadója

Boross Mihály (1815-1899)
Boross Mihály a forradalom és szabadságharc időszakának jelentős megyei politikusa volt. 1815. január 9-én született Ószőnyben. Nagyszülei felvidékiek voltak. Pozsony megyéből származtak a Komárom megyei Ószőnybe, s itt változtatták meg vezetéknevüket, Borostyánról Borossra. A gimnázium elvégzését követően Cegléden, Nagykőrösön, Pápán tanult, majd több éven keresztül joggyakornokként dolgozott. 1842-ben tette le az ügyvédi vizsgát. Ezt követően rövidebb ideig Tatán gyakorolta az ügyvédi praxist.