Ahol jazz és bor összeér!

2019.07.24. 15:09
SAJTÓKÖZLEMÉNY - 2019. július 24. (szerda)
Új helyszínen az Alba Regia Feszt 
 
 
 
 
 
 

Augusztus 1-3-ig minden zenekedvelőnek a királyok városában a helye, ahol 12 ingyenes koncerttel, díjnyertes magyar borokkal és minőségi ételekkel várják az érkezőket. Többek között Deseő Csaba, Vörös Janka, a MÖRK, a BIN-JIP és Török Ádám nevével fémjelzett Mini Acoustic Word koncertjeit élvezhetjük a fesztiválon a Zichy ligetben.


Az Alba Regia Feszten augusztus 1-3-a között két színpadon váltják egymást a jobbnál-jobb jazz, funk-soul és egyéb fúziós stílusokat képviselő zenekarok. A nagyszínpad fellépői között pedig a hazai zenei élet élvonalbeli produkcióit hallhatjuk. A korábbi helyszíneket kinőve idén a Zichy liget tágas terében rendezkedik be a fesztivál, ahol a koncertek mellett a Borbély Családi Pincészet, a Sáfrán Pince, a Szabadkai Pincészet és a Friday Winery minőségi borkínálatába is belekóstolhatnak a vendégek. A szervezők igényes gasztronómiai felhozatallal és civil programokkal is kedveskednek a közönségnek.  

A programot beharangozó, szerdai sajtótájékoztatón Mits Gergő, a fesztivál egyik főszervezője elmondta: „Idén is az a célunk, hogy ne csak magunknak és a zenészeknek szervezzünk jazzfesztivált. Éppen ezért próbáltunk olyan zenekarokat a színpadra hívni, amelyek szélesebb körben szólítják meg a közönséget. Bízunk abban, hogy az emberek jól érzik majd magukat, hiszen nem csak igényes zene, hanem finom borok és ételek is lesznek a Zichy ligetben.”

A Bartók Béla tér felújítása miatt idén a Zichy ligetbe költözött ideiglenesen a fesztivál, mondta Vörös Tamás. „A nagyszínpad nem a Fő utca, hanem a liget fele lesz, és a Zenepavilon környékére építjük majd a kisebbik színpadot. A két színpadon rotációban lesznek a koncertek, miközben a környékbeli borászok nedűit lehet kóstolni.”

A fesztivál első napján, augusztus 1-jén, csütörtökön rögtön egy izgalmas zenei kalandban merülhetünk el: Jimi Hendrix dalait élvezhetjük a Halper Hendrix Experiment sajátos jazzes felfogásában. Őket a Fehérvár Big Band követi, a hazai pop zenei élet egyik legnagyobb formátumú énekesnőjével, Zsédával az élen.

Augusztus 2-án, pénteken a székesfehérvári születésű, orgánumában Janis Joplint megidéző énekeső Vörös Janka izzítja be a nagyszínpadot. Ezen az estén ugyanitt a funk és soul alapokon nyugvó, de eklektikusan mai hangzású MÖRK zenéjére bulizhatunk egy nagyot.

A magyar jazz-élet legendás alakja, a világhírű hegedűs Deseő Csaba idén februárban töltötte be 80. életévét, az alkalomból az Alba Regia Feszt-re egy ünnepi koncerttel készül szombaton. Utána hazánk egyik legkülönlegesebb hangzású alternatív bandáját a BIN-JIP-et hallhatjuk.

A kisszínpadon sem kisebb nevekkel készülnek a szervezők, mint Török Ádám, aki Mini Acoustic Word zenekarával és Bartók On Rock zenei anyagával érkezik Székesfehérvárra.  Ugyanitt még a Vörös Tamás Projekt, a Shaibo, a DAS Trio, az Éva Muck Trio és a Cymbal Rush lépnek fel.

A csaknem húsz éves hagyományra visszatekintő Alba Regia Feszt és a városból útjukra indult sikeres művészek szolgálnak bizonyítékul arra, hogy Székesfehérvár nem csak a királyok városa, hanem a zenéé és a kiváló zenészeké is!

További információ:
https://www.albaregiafeszt.hu

 
Oldal nyomtatása

Eseménynaptár

«
2020 Január
»
H
K
Sz
Cs
P
Sz
V
  
5
10
19
  
  • Nincs esemény!
Írja be
a kódot:

Boross Mihály (1815 - 1899) A sajtóterem névadója

Boross Mihály (1815-1899)
Boross Mihály a forradalom és szabadságharc időszakának jelentős megyei politikusa volt. 1815. január 9-én született Ószőnyben. Nagyszülei felvidékiek voltak. Pozsony megyéből származtak a Komárom megyei Ószőnybe, s itt változtatták meg vezetéknevüket, Borostyánról Borossra. A gimnázium elvégzését követően Cegléden, Nagykőrösön, Pápán tanult, majd több éven keresztül joggyakornokként dolgozott. 1842-ben tette le az ügyvédi vizsgát. Ezt követően rövidebb ideig Tatán gyakorolta az ügyvédi praxist.