"A buzaföldön dalolva járunk, belőle lesz majd fehér kenyér”

2019.07.24. 13:15
SAJTÓKÖZLEMÉNY - 2019. július 24. (szerda)
Dél-Amerika népzenéjével ismerkedtek a Napraforgó táborosok. Galéria
 
 
 
 
 

A Los Andinos együttes vezetője, Tárnok Ákos és a Magyarországon vendégeskedő Mario Godoy Aguirre ecuadori népzenekutató adott ízelítőt Dél-Amerika népzenéjéből szerdán a Napraforgó Városi Napközis Táborban. A fehérvári gyerekek megismerkedtek Ecuador, Peru és Bolívia andoki tájegységeinek sokszínű dallam és ritmusvilágával, zenei stílusaival, meséivel.


Spanyol, ajmara és kecsua nyelven szóltak a dalok szerdán a Napraforgó Városi Napközis Táborban. A negyedik turnusban résztvevő több mint 200 fehérvári diák a dél-amerikai népek kultúrájával, népzenéjével, meséivel ismerkedhetett meg. A Los Andinos együttes vezetője, Tárnok Ákos és vendégük, Mario Godoy Aguirre ecuadori népzenekutató lelkesen válaszolt a kérdésekre, és  együtt adtak ízelítőt e meseszép világból. A zenés délelőttöt egy perui népdal közös éneklésével zárták.

A Napraforgó Városi Napközis Tábor még két héten át fogadja a fehérvári gyermekeket. Regisztrálni legkésőbb a kezdés előtt három nappal szükséges a tabor@varosgondnoksag.hu  címen.

A mai napon készült fotók letölthetőek a Galériából. 


fotó: Simon Erika

Oldal nyomtatása

Eseménynaptár

«
2020 Január
»
H
K
Sz
Cs
P
Sz
V
  
5
10
19
  
  • Nincs esemény!
Írja be
a kódot:

Boross Mihály (1815 - 1899) A sajtóterem névadója

Boross Mihály (1815-1899)
Boross Mihály a forradalom és szabadságharc időszakának jelentős megyei politikusa volt. 1815. január 9-én született Ószőnyben. Nagyszülei felvidékiek voltak. Pozsony megyéből származtak a Komárom megyei Ószőnybe, s itt változtatták meg vezetéknevüket, Borostyánról Borossra. A gimnázium elvégzését követően Cegléden, Nagykőrösön, Pápán tanult, majd több éven keresztül joggyakornokként dolgozott. 1842-ben tette le az ügyvédi vizsgát. Ezt követően rövidebb ideig Tatán gyakorolta az ügyvédi praxist.