Varázslóinasok tábora Velencén

2019.07.25. 14:40
SAJTÓKÖZLEMÉNY - 2019. július 25. (csütörtök)
 
 
 
 

Varázslatos világban töltik a hetet a fehérvári diákok Velencén. A Székesfehérvári Gyermek és Ifjúsági Tábor utolsó turnusában 130 gyermek a játékos, ügyességi, sportos, foglalkozásokon kívül animációs filmeket készíthetett. A gyerekek az ANIMONO Animációs Filmkészítő Műhellyel, és sok egyéb alkotó technikával is megismerkedhettek a Játszótárs Játékkészítő Műhely tagjainak vezetésével.


Expecto Patronum, Lumos, Alohomora, Vingardium Leviosa, Invito” - röpködtek a varázsigék ma délelőtt a velencei táborban. Mint azt a kis varázslóinasoktól megtudtuk, ezek a tábori élet nélkülözhetetlen bűbájai, amelyekkel kinyitható a kulcsra zárt ajtó, begyűjthető az elkóborolt zokni, fény gyújtható a sötétben és felidézhető az otthon maradt, és hiányzó „patrónus” alakja. A saját készítésű varázspálcákkal ügyesen bánó kicsik és nagyok nemcsak elméleti tudást szereztek a táborban, hanem ügyességüket, kreativitásukat is megmutathatták.

A székesfehérvári önkormányzat bentlakásos táborában, az utolsó turnusban 130 fehérvári gyermek töltött el egy tartalmas hetet a nyári szünetben. A könyvsorozatból jól ismert varázslóházak szerinti csapatok több területen is összemérhették erejüket, tudásukat, ügyességüket és az izgalmas éjszakai bátorságpróba sem maradhatott el. A legnagyobb sikereket azonban a kviddics mérkőzések aratták.

A játékos, ügyességi, sportos, foglalkozásokon kívül a táborlakók az ANIMONO Animációs Filmkészítő Műhellyel illusztrációkat is készíthettek, és sok egyéb alkotó technikával is megismerkedhettek a Játszótárs Játékkészítő Műhely jóvoltából. 

A táborban készült fotók letölthetőek a Galériából.


fotó: Simon Erika

Oldal nyomtatása

Eseménynaptár

«
2020 Január
»
H
K
Sz
Cs
P
Sz
V
  
5
10
19
  
  • Nincs esemény!
Írja be
a kódot:

Boross Mihály (1815 - 1899) A sajtóterem névadója

Boross Mihály (1815-1899)
Boross Mihály a forradalom és szabadságharc időszakának jelentős megyei politikusa volt. 1815. január 9-én született Ószőnyben. Nagyszülei felvidékiek voltak. Pozsony megyéből származtak a Komárom megyei Ószőnybe, s itt változtatták meg vezetéknevüket, Borostyánról Borossra. A gimnázium elvégzését követően Cegléden, Nagykőrösön, Pápán tanult, majd több éven keresztül joggyakornokként dolgozott. 1842-ben tette le az ügyvédi vizsgát. Ezt követően rövidebb ideig Tatán gyakorolta az ügyvédi praxist.