Lenyűgöző orgonazene a Harmonia Albensis záró koncertjén

2019.07.25. 22:03
SAJTÓKÖZLEMÉNY - 2019. július 25. (csütörtök)
 
 
 
 
 
Megyesi Schwartz Lúcia operaénekesnő és Tóka Ágoston orgonaművész Laudate Dominum című estjét hallhatta ma a Harmonia Albensis közönsége. A templomi koncertsorozat idei utolsó koncertjét, a Szent Imre-templomban tartották.
 
Megyesi Schwartz Lúcia operaénekesnő és Tóka Ágoston orgonaművész lebilincselő vokális és orgonazenéjével varázsolta el a hallgatóságot az idei Harmonia Albensis templomi hangversenysorozat utolsó koncertjén, a Szent Imre-templomban.
 
Az est alkalmával felcsendültek Bach, Telemann és Mozart, valamint a 19–20. század izgalmas és sajátos francia repertoárjának jeles alkotóinak művei is. A hangversenyen közreműködtek még az Alba Regia Szimfonikus Zenekar vezető muzsikusai: Selmeczi Gábor hegedű- és ifj. Major István gordonkaművészek.
 
A hangversenyen készült fotók letölthetők a Galériából!
 
 
 
 
 
 
 
Szöveg: Torma Kinga Regina
Fotó: Lugosi Balázs
 
Oldal nyomtatása

Eseménynaptár

«
2020 Január
»
H
K
Sz
Cs
P
Sz
V
  
5
10
19
  
  • Nincs esemény!
Írja be
a kódot:

Boross Mihály (1815 - 1899) A sajtóterem névadója

Boross Mihály (1815-1899)
Boross Mihály a forradalom és szabadságharc időszakának jelentős megyei politikusa volt. 1815. január 9-én született Ószőnyben. Nagyszülei felvidékiek voltak. Pozsony megyéből származtak a Komárom megyei Ószőnybe, s itt változtatták meg vezetéknevüket, Borostyánról Borossra. A gimnázium elvégzését követően Cegléden, Nagykőrösön, Pápán tanult, majd több éven keresztül joggyakornokként dolgozott. 1842-ben tette le az ügyvédi vizsgát. Ezt követően rövidebb ideig Tatán gyakorolta az ügyvédi praxist.