Primadonnák, bonvivánok, szubrettek – Első Királyi Operett Napok Székesfehérváron

2019.07.26. 21:18
SAJTÓKÖZLEMÉNY - 2019. július 26. (péntek)
 
 
 
 
 
 
Telt házas előadással indult útjára az első Királyi Operett Napok Székesfehérváron. A Feketehegy-Szárazréti Közösség Központ szabadtéri színpadán, a három napos rendezvény első napján, pénteken a Királyi Operett Gálára várták a nézőket a szervezők. Az előadás előtt Horváth Elemér Emi hegedűművész és Horváth Péter zongoraművész ismert operettdallamokkal hangolta a közönséget, majd a Gála után Gerner Csaba és Várfi Sándor Hacsek és Sajó kabaréjával zárult a fergeteges hangulatú nyáreste.
 
Már 18 órától Horváth Elemér Emi hegedűművész és Horváth Péter zongoraművész dallamai, lágy muzsika szó lengte be a Feketehegy-Szárazréti Közösségi Központ nyüzsgő udvarát. Felcsendültek a Délibábos Hortobágyon és többek között a Csárdáskirálynő ismert dallamai is, amit kitörő lelkesedéssel fogadott a népes közönség, jelezve, igazi otthonra talált és ezzel útjára is indult az első Királyi Operett Napok Székesfehérváron.
 
„A Fehérváriak egyszerűen imádják az operettet! A program hiánypótló mivoltát, biztos sikerét - a következő két napra és az elkövetkezendő évekre is – Önök és ez a zsúfolásig megtelt nézőtér biztosítja.” – kezdte köszöntő gondolatait Szigli István, Feketehegy-Szárazrét önkormányzati képviselője. Beszédében felidézte a tavaly nyári alkalmat, amikor Keller János színművésszel megálmodták a Királyi Operett Napokat. A képviselő kifejezte örömét, hogy a nyári színház után a művészek, a hagyományteremtő céllal létrehozott rendezvény helyszínének( is alkalmasnak találták a Közösségi Központ szabadtéri színpadát, a város vezetésének pedig megköszönte, hogy támogatták a rendezvényt.
 
A képviselő mellett köszöntötte a nézőket Keller János, a Vörösmarty Színház színművésze, az Operett Napok megálmodója, az Operett Gála rendezője is: „Rendkívül megindító azt látni, hogy ennyien várják a műsort, amelyet mi tiszta szívünkből, szeretettel Önöknek készítettünk. Még mindig hihetetlen, hogy megvalósulhat az a nagyszabású álom, amit egy évvel ezelőtt Képviselő úrral megálmodtunk.” – mondta a művész. Kiemelte, a háromnapos rendezvény sikerességét már az elindulás előtt tudni lehetett, hiszen a felvezető programokon is több ezren énekelték együtt az operett slágereket a Belvárosban.
 
A Keller János rendezte Királyi Operett Gála műsorban az operett hagyományait követve a műfaj klasszikus karaktereivel, primadonnákkal, bonvivánokkal, szubrettekkel, táncos komikusokkal találkozhattak a nézők. Színpadra lépett Lukács Anita, Vadász Zsolt, Füredi Nikolett, Bot Gábor, Váradi Eszter Sára, Keller János, valamint két ifjú tehetség Szűcs Enikő és Tarlós Ferenc is. Az est muzsikáját a Strucz Szmollbend szólaltatta meg. A Gála után pedig a nyári estét Gerner Csaba és Várfi Sándor Hacsek és Sajó kabaréja zárta.
 
Az első Királyi Operett Napok szombaton és vasárnap is várja a kikapcsolódni vágyó közönséget. Július 27-én 18.15 órakor a menü Bécsi szeletek, Lehár darabokkal! lesz a Gasztroudvarban, Kopiás Gabriella fuvolaművész és Fornai Miklós zongoraművész közreműködésével, majd 19.30 órakor kezdődik a Magyar Zenés Színház előadásában Huszka Jenő Bob herceg című regényes operettje. A főbb szerepekben Kállay Bori, Dósa Mátyás, Bodor Szabina, Bozsó József és Gerner Csaba látható. 22 órától a Táncverzum együttes lép fel A tánc ezer arca produkcióval, amelyen közreműködik Váradi Eszter Sára és Keller János.
 
A záró napon pedig a múlt század dallamai csendülnek fel a Casablanca Klub előadásában 18.15 órától, majd a nagyszínpadon Jacobi Viktor Sybill operettjét játssza a Nívót Produkció. A főbb szerepekben Vörös Edit, Sáfár Mónika, Teremi Trixi, Kiss Zoltán és Domoszlai Sándor.
 
 
 
 
A fesztivál első napján készült képek letölthetők a Galériából.
 
 
 
 
 
 
 
Szöveg: Torma Kinga Regina
Fotó: Molnár Artúr
 
 
Oldal nyomtatása

Eseménynaptár

«
2020 Január
»
H
K
Sz
Cs
P
Sz
V
  
5
10
19
  
  • Nincs esemény!
Írja be
a kódot:

Boross Mihály (1815 - 1899) A sajtóterem névadója

Boross Mihály (1815-1899)
Boross Mihály a forradalom és szabadságharc időszakának jelentős megyei politikusa volt. 1815. január 9-én született Ószőnyben. Nagyszülei felvidékiek voltak. Pozsony megyéből származtak a Komárom megyei Ószőnybe, s itt változtatták meg vezetéknevüket, Borostyánról Borossra. A gimnázium elvégzését követően Cegléden, Nagykőrösön, Pápán tanult, majd több éven keresztül joggyakornokként dolgozott. 1842-ben tette le az ügyvédi vizsgát. Ezt követően rövidebb ideig Tatán gyakorolta az ügyvédi praxist.