Piknik a város közepén

2019.07.27. 19:41
SAJTÓKÖZLEMÉNY - 2019. július 27. (szombat)
Megtartották az első Széna téri Pokróc Pikniket
 
 
 
 
 
 
Fesztelen köztéri partit tartottak a Széna téren. Az első Pokróc Pikniken minden korosztály megtalálhatta a megfelelő kikapcsolódást: a családias eseményen volt lehetőség sportolni, énekelni, táncolni, kézműveskedni és persze piknikezni is.
 
 
A Széna tér árnyas fái alá, a pokrócokkal, babzsákokkal és sörpadokkal megterített ligetbe várták Fehérvár apraját és nagyját szombaton 15 órától, az első városi Pokróc Piknikre.
 
A rendezvény egy nordic walking bemutatóval rajtolt el. 16.30 órakor kezdődött az első pokrócbeszélgetés Lippai Kittivel és Kecskés Tímeával, a Ki? – Ti & Mi összefogás hölgyeivel, akik az interaktív háztartási hulladékkezelésről tartottak bemutatót. A második beszélgetés is az edukáció jegyében zajlott, a gyermekkori cukorbetegség felismeréséről, kihívásairól, különböző ételintoleranciákról Deák Lajosné önkormányzati képviselő, az esemény védnöke kérdezte Mészárosné Jaskó Enikő dietetikust.
 
Nem múlhatott el a rendezvény sport nélkül: Rusznák Reni edző, oktató interaktív sportbemutatója mozgatta meg a piknikezőket a Széna téri kondiparkban. Az edző segített megtanulni a kültéri fitneszeszközök helyes használatát is. A remek családi program zárásaként pedig ecuadori vendégével, Mario Godoy Aruirre népzene kutatóval lépett a világot jelentő pokrócra a dél-amerikai, andoki muzsikát játszó Los Andinos zenekar.
 
A piknik egész ideje alatt a gyerekeket Sevella Zsuzsanna és Gonda Emma konyhai edényekből, régi biciklikerékből és más csalafintaságokból létrehozott tucatnyi mobil köztéri játéka várta. A gyerekek számára megálmodott készségfejlesztő MintaKINCStár elnevezésű kézműves programon kívül a kicsik Tárnok Ákostól, a Los Andinos Zenekar vezetőjétől azt is megtanulhatták, hogy készíthetnek akár otthon is pánsípot, miközben csak nekik zenélt a Palacsinta zenekar.
 
Az érdeklődők egészségügyi szűrővizsgálatokon is részt vehettek, táplálkozási és életmód-tanácsokat is kérhettek a Mentaház Magánorvosi Központ és a Zöld Alma Diagnosztikai és Fejlesztő Központ szakembereitől.
 
 
 
 
A piknik képei letölthetők a Galériából.
 
 
 
 
 
 
Szöveg: Torma Kinga Regina
Fotó: Molnár Artúr
 
 
 
 
 
Oldal nyomtatása

Eseménynaptár

«
2020 Január
»
H
K
Sz
Cs
P
Sz
V
  
5
10
19
  
  • Nincs esemény!
Írja be
a kódot:

Boross Mihály (1815 - 1899) A sajtóterem névadója

Boross Mihály (1815-1899)
Boross Mihály a forradalom és szabadságharc időszakának jelentős megyei politikusa volt. 1815. január 9-én született Ószőnyben. Nagyszülei felvidékiek voltak. Pozsony megyéből származtak a Komárom megyei Ószőnybe, s itt változtatták meg vezetéknevüket, Borostyánról Borossra. A gimnázium elvégzését követően Cegléden, Nagykőrösön, Pápán tanult, majd több éven keresztül joggyakornokként dolgozott. 1842-ben tette le az ügyvédi vizsgát. Ezt követően rövidebb ideig Tatán gyakorolta az ügyvédi praxist.