Kezdődjön a sportos munka!

2019.07.31. 13:01
SAJTÓKÖZLEMÉNY - 2019. július 31. (szerda)
A Giro d’Italia olasz szervezői látogattak Székesfehérvárra
 
 
 
 
 
A Giro d’Italia olasz szervezői látogattak ma Székesfehérvárra, ahol Mészáros Attila alpolgármester fogadta a Mauro Vegni, a Giro igazgatója vezette delegációt. Az első személyes egyeztetés témája – a megismerkedésen kívül – a Grande Partenza 2020. május 11-én, hétfőn a városból elrajtoló harmadik napjának pontos útvonalterv-egyeztetése.
 
Június végén ismerhette meg az egész világ a jövő évi Giro d’Italia Grande Partenzajának hivatalos útvonalát, amikor kiderült, hogy a Magyarországról rajtoló mezőny a verseny harmadik napján, 2020. május 11-én, hétfőn Fehérvárról indul majd útnak az országban töltött utolsó 197 kilométerre. A szervezők ezen bejelentésével országosan és Székesfehérváron is kezdetét vette a felkészülés a világ második legnagyobb országúti kerékpárversenyének lebonyolítására.
 
 
A helyi kerékpáros szervezetekkel történt egyeztetések után ma Mészáros Attila alpolgármester a Giro d’Italia olaszországi szervezőit fogadta a Városházán. Bemutatta a város történetét, illetve beszélt a sportéletről, melyben az elmúlt években kiemelt helyre került a kerékpársport támogatása és a sporthoz szükséges infrastrukturális fejlesztések, kerékpáros rendezvények, úgy mint a Tour de Hongrie vendégül látása is: „A bejelentés után a város megkezdte a felkészülést a Grande Partenzara: összehívtuk az összes kerékpáros-szervezetet, mivel szeretnénk, ha nem csak egy nap szólna 2020-ban a Giro d’Italiaról. Felvettük a kapcsolatot az olasz testvérvárosunkkal, Centoval, akikkel közös programokat is szeretnénk szervezni a Girora.” – mondta az alpolgármester.
 
Az egyeztetésen természetesen részt vett Mauro Vegni, a Giro d’Italia igazgatója is, aki elsősorban köszönetét fejezte ki a verseny kedves fogadtatását illetően: „A Gironak mindenekelőtt sportértéke van, de mindemellett olyan páratlan lehetőségeket hordoz még magában, ami az országúti kerékpársport specialitása: az országimázs-építéshez is hozzájárul. Mivel ez egy olyan sport, amely az országúton zajlik, a közvetítések alkalmával bemutathatjuk a tájat és a környék páratlan szépségeit is, amelyet nézők milliói követhetnek élőben a világ minden pontjáról a televíziók képernyőjén keresztül.” Az igazgató elmondta, a Giro egy fesztivál, a sport örömünnepe: ezt a hangulatot szeretnék elhozni Magyarországra és Székesfehérvárra is.
 
A találkozó technikai egyeztetéssel, majd egy belvárosi és városi helyszínbejárással folytatódott, hiszen most a legfontosabb feladat a pontos útvonal kialakítása, amelyet hivatalosan idén októberben Milánóban jelentenek be a szervezők.
 
 
 
A találkozón készült képek letölthetők a Galériából.
 
 
 
 
 
 
 
Szöveg: Torma Kinga Regina
Fotó: Molnár Artúr
 
 
 
 
 
 
 
Oldal nyomtatása

Eseménynaptár

«
2020 Január
»
H
K
Sz
Cs
P
Sz
V
  
5
10
19
  
  • Nincs esemény!
Írja be
a kódot:

Boross Mihály (1815 - 1899) A sajtóterem névadója

Boross Mihály (1815-1899)
Boross Mihály a forradalom és szabadságharc időszakának jelentős megyei politikusa volt. 1815. január 9-én született Ószőnyben. Nagyszülei felvidékiek voltak. Pozsony megyéből származtak a Komárom megyei Ószőnybe, s itt változtatták meg vezetéknevüket, Borostyánról Borossra. A gimnázium elvégzését követően Cegléden, Nagykőrösön, Pápán tanult, majd több éven keresztül joggyakornokként dolgozott. 1842-ben tette le az ügyvédi vizsgát. Ezt követően rövidebb ideig Tatán gyakorolta az ügyvédi praxist.