Biciklis akadálypálya és bűnmegelőzés a Bregyóban

2019.08.01. 11:33
SAJTÓKÖZLEMÉNY - 2019. augusztus 1. (csütörtök)
Napraforgó Napközis Tábor – csütörtök. Galéria
 
 
 
Gyerekek álltak sorban a bregyóbeli napközis táborban felépített ügyességi pálya előtt, hogy kerékpárral teljesíthessék közlekedésben is szükséges képességeket igénylő feladatot. A rendőrség KRESZ-kockákat is vitt a táborba, valamint beszélgettek az iskolásokkal a bűnmegelőzést érintő témákról.  


Kerékpáros ügyességi pályát építettek ma a Napraforgó Napközis Tábor résztvevőinek, illetve bűnmegelőzési és a KRESZ-szel kapcsolatos standok várták a gyerekeket.

Ellenőrzött körülmények között próbálhatják ki az iskolások, hogyan tudnak kerékpározni, mit nem tudnak, és hogy bizonyos – a közlekedés során is felmerülő – helyzetekben hogyan kell cselekedni, hogyan kell kikerülni egy akadályt, megfordulni, megállni – mondta el Májer László rendőrszázados, a Székesfehérvári Balesetmegelőzési Bizottság titkára. Ezek a begyakorolt képességek jól hasznosíthatóak a gyakorlatban, és a biztos járműhasználat feltétele a balesetmentességnek, tette hozzá.   

A Székesfehérvári Rendőrkapitányság Bűnmegelőzési Osztályának munkatársával a gyerekek teszteket tölthettek ki, és meg is beszélték az egyes veszélyt jelentő problémákat, a bizonyos helyzetekre való helyes reagálást; egy másik munkatárs pedig KRESZ-kockákat rakott ki a gyerekekkel, akik játékosan gyakorolhatták a közlekedési táblák felismerését.


A táborban készült fotók letölthetőek a Galériából!


Szöveg: Fraller Ildikó
Fotó: Molnár Artúr
 
 
 
 
 
Oldal nyomtatása

Eseménynaptár

«
2020 Január
»
H
K
Sz
Cs
P
Sz
V
  
5
10
19
  
  • Nincs esemény!
Írja be
a kódot:

Boross Mihály (1815 - 1899) A sajtóterem névadója

Boross Mihály (1815-1899)
Boross Mihály a forradalom és szabadságharc időszakának jelentős megyei politikusa volt. 1815. január 9-én született Ószőnyben. Nagyszülei felvidékiek voltak. Pozsony megyéből származtak a Komárom megyei Ószőnybe, s itt változtatták meg vezetéknevüket, Borostyánról Borossra. A gimnázium elvégzését követően Cegléden, Nagykőrösön, Pápán tanult, majd több éven keresztül joggyakornokként dolgozott. 1842-ben tette le az ügyvédi vizsgát. Ezt követően rövidebb ideig Tatán gyakorolta az ügyvédi praxist.