Jazz-ligetté alakult a Zichy liget

2019.08.01. 19:03
SAJTÓKÖZLEMÉNY - 2019. augusztus 1. (csütörtök)
Elindult az Alba Regia Feszt Galéria
 
 
 
 
A Vörös Tamás Project koncertjével elindult a az Alba Regia Feszt. Székesfehérvár nagy múltú fesztiválja három napon át várja a jazz, soul, funk szerelmeseit, a zene mellett környékbeli borokkal és minőségi ételekkel.
 
 
 
Jazz-ligetté változott a Zichy liget - a következő három napban két színpadon összesen tizenkét ingyenes koncertet láthat a közönség. A programot ma délután a rendezvény egyik főszervezője, Vörös Tamás nyitotta meg zenekarával. A groove alapú, dinamikus zenét játszó Vörös Tamás Project a jazz szórakoztató, könnyen befogadható oldalát mutatta be. Mint korábban Mits Gergely, a fesztivál másik szervezője elmondta, ez cél is, szeretnék közelebb hozni az embereket a jazzhez és társműfajaihoz, ezért olyan előadókat választottak, akik közérthető, de igényes kulturális szórakozást tudnak nyújtani.
 
Ezt az igényes szórakoztatást nem csak zenével próbálják megteremteni, a két színpad között környékbeli borokat, kézműves söröket és minőségi ételeket kóstolhatnak a látogatók. A Székesfehérvár Önkormányzatának támogatásával megvalósuló rendezvény programjai idén is ingyenesek.
 
A mai nyitónapon a kisszínpadon még fellép a Shaibo, a nagyszínpadon pedig a Halper-Hendrix Experiment után Zséda Fehérvár Big Banddel közös produkcióját láthatják. A következő napokban itt lesz még Vörös Janka új lemezével és zenekarával, a szintén fehérvári kötődésű Mörk zenekar, a Török Ádám nevével fémjelzett Mini Acoustic World, valamint az idén 80 éves legendás jazz-hegedűs, Deseő Csaba is.
 
 
A nyitókoncerten készült képek letölthetők a Galéria.
 
 
Fotó: Molnár Artúr
Szöveg: Fejér Tamás
 
Oldal nyomtatása

Eseménynaptár

«
2020 Január
»
H
K
Sz
Cs
P
Sz
V
  
5
10
19
  
  • Nincs esemény!
Írja be
a kódot:

Boross Mihály (1815 - 1899) A sajtóterem névadója

Boross Mihály (1815-1899)
Boross Mihály a forradalom és szabadságharc időszakának jelentős megyei politikusa volt. 1815. január 9-én született Ószőnyben. Nagyszülei felvidékiek voltak. Pozsony megyéből származtak a Komárom megyei Ószőnybe, s itt változtatták meg vezetéknevüket, Borostyánról Borossra. A gimnázium elvégzését követően Cegléden, Nagykőrösön, Pápán tanult, majd több éven keresztül joggyakornokként dolgozott. 1842-ben tette le az ügyvédi vizsgát. Ezt követően rövidebb ideig Tatán gyakorolta az ügyvédi praxist.