Vadonatúj kukásautókat mutatott be a Depónia a Napraforgó táborban

2019.08.05. 12:30
SAJTÓKÖZLEMÉNY - 2019. augusztus 5. (hétfő) 
A legmodernebb hulladékkezelési technika 51 településen.    Galéria  
 
 
 
 
 
A Napraforgó táborban vakációzó gyerekek is megismerhették a Depónia Nonprofit Kft. vadonatúj hulladékkezelő gépeit. A legkorszerűbb járműveket egy nyertes pályázat keretében szerezte be a cég, és cserélte le az elhasználódott eszközeinek jelentős részét. A táborozó gyerekek közelről megnézhették a kukásautókat, akár be is ülhettek a vezetőfülkékbe. Az eseményre dr. Cser-Palkovics András polgármester is kilátogatott a táborba.

Számos új beruházást valósít meg a Depónia Nonprofit Kft. egy nyertes, uniós pályázatnak köszönhetően. A Közép-Duna Vidéke Hulladékgazdálkodási Önkormányzati Társulás (KDV) sikeresen pályázott, és nyert közel 20 milliárd forintot eszköz- és létesítményfejlesztésre. Az összeg fele Székesfehérvárra, másik fele Adonyba érkezik.

A forrásból közel 1 milliárd 700 millió forintot fordított a Depónia egy 36 gépjárműből álló flotta beszerzésére, és lecserélte a 15-16 éves, elhasználódott hulladékkezelő eszközeinek jelentős részét. Ilyen nagymértékű járműcserére eddig nem volt példa a cég életében. A járműveket július 1-jétől használatba is vették azon az 51 településen, ahol a Depónia a hulladékkezelést végzi.

A gépjárművek rendszerbe állítása hatalmas segítség a közszolgáltatásban. Az üzembiztos, modern munkaeszközök környezetvédelmi szempontból a legkorszerűbbek, komfortosak és biztonságosak. A korábbinál sokkal kevesebb javítást igényelnek, így olcsóbb is az üzemeltetésük.

Az egységes kinézetű, látványos flottából négy gépjárművet a Napraforgó Városi Napközis Tábor utolsó turnusában mutattak be hétfőn délelőtt. Az eseményen részt vett dr. Cser-Palkovics András polgármester, aki elmondta: a 36 gépjárműből 26 kukásautó, melyek abszolút korszerűek, EURO VI-os motorral rendelkeznek, és megfelelő munkakörülményeket biztosítanak a Depónia dolgozóinak. A beruházással tovább emelkedik a szolgáltatások színvonala, érintve mintegy 300 ezer embert az 51 ellátott településen. A városvezető köszönetét fejezte ki azoknak, akik részt vettek a sikeres pályázat lebonyolításában.

Jakab Zoltán, a Depónia Nonprofit Kft. műszaki igazgatója arról beszélt, a korszerű kukásautóik 1:5 arányban tömörítik a hulladékot, a nagyobbak befogadóképessége 22 köbméter, a kisebbeké 16 köbméter. Ez azt jelenti, hogy a 26 kukásautó egyszerre összesen több mint egy verseny-úszómedencényi szemetet képes beszedni. A legmodernebb technikával felszerelt eszközök komfortosabbá teszik a munkát, amire nagy szükség van: egy-egy járattal napi 1000-1200 szemetesedényt ürítenek ki, ami kőkemény feladat, hiszen plusz 40, vagy akár mínusz 20 fokban is el kell végezni.

A kukásautókat a táborozó gyerekek is megismerték a Depónia dolgozóinak közreműködésével, akár be is ülhettek a vezetőfülkékbe. Az eseményen részt vett Földi Zoltán önkormányzati képviselői is. Ez a városi napközis tábor utolsó turnusa idén nyáron, amely pénteken zárul.


A kapcsolódó fotók letölthetőek a Galériából.
 

 


Szöveg: Havasi Tímea
Fotó: Molnár Artúr
 

 

 

Oldal nyomtatása

Eseménynaptár

«
2020 Január
»
H
K
Sz
Cs
P
Sz
V
  
5
10
19
  
  • Nincs esemény!
Írja be
a kódot:

Boross Mihály (1815 - 1899) A sajtóterem névadója

Boross Mihály (1815-1899)
Boross Mihály a forradalom és szabadságharc időszakának jelentős megyei politikusa volt. 1815. január 9-én született Ószőnyben. Nagyszülei felvidékiek voltak. Pozsony megyéből származtak a Komárom megyei Ószőnybe, s itt változtatták meg vezetéknevüket, Borostyánról Borossra. A gimnázium elvégzését követően Cegléden, Nagykőrösön, Pápán tanult, majd több éven keresztül joggyakornokként dolgozott. 1842-ben tette le az ügyvédi vizsgát. Ezt követően rövidebb ideig Tatán gyakorolta az ügyvédi praxist.