A Vásárhelyi út 810 méteres szakasza újult meg

2019.08.07. 16:10
SAJTÓKÖZLEMÉNY - 2019. augusztus 7. (szerda)
A kivitelező jóval a határidő előtt elkészült a munkával. Galéria
 
 
 
Megújult a Vásárhelyi útnak a Rádió út és a Logisztikai iparvágány közötti szakasza. A jóval a határidő előtt elkészült 207 millió forintos beruházás során az útburkolat mellett megújult a járda, a gyalogátkelők és a kapcsolódó világítás. Régi lakossági igény valósult meg: a polgármester köszönetet mondott minden közreműködő szakember munkájáért, valamint az itt élők türelméért és bizalmáért.   Másfél hónappal a határidő előtt elkészült a Vásárhelyi útnak a Rádió út és a Logisztika iparvágány közötti 810 méter hosszú burkolat-felújítása. A bruttó 207 millió beruházás keretében megújult a Rádió út és a Repülőtéri út közötti járda, illetve új gyalogosátkelőket építettek ki a Rádió út és a Repülőtéri út csomópontjainál, a hozzájuk tartozó megvilágítással együtt.

Dr. Cser-Palkovics András
polgármester hangsúlyozta, hogy régi lakossági igény valósult meg a teljes egészében önkormányzati finanszírozású beruházással: „Nem emlékszem olyan maroshegyi lakossági fórumra, ahol a Vásárhelyi út kérdésköre ne került volna elő. És nem volt olyan fogadóóra, Facebook-fogadóóra sem. Aki használta ezt az utat, akár gyakrabban, akár ritkábban, az pontosan értette, miért érzik problémának az emberek – hiszen egy nagyon elhasználódott szerkezetről beszélhettünk.” A polgármester köszönetet mondott a lakók és a közlekedők türelméért, a megvalósításhoz fűzött bizalmukért, majd megköszönte a szakemberek munkáját, külön kiemelve a székesfehérvári ÚTÉPPARK tevékenységét. Dr. Cser-Palkovics András hangsúlyozta: a városi beruházás a folyamatosan fejlődő gazdaságból származó helyi adóbevételnek köszönhető, és az arra visszaható életminőséget, infrastruktúrát fejleszti.  

Nemcsak a maroshegyieket szolgálja a Vásárhelyi út, fejezte ki Brájer Éva, a városrész önkormányzati képviselője, utalva a jelentős átmenőforgalomra. A projektben megvalósult a korábban a Repülőtéri úton élő lakók által jelzett gyalogátkelőhely-igény, és felújították a járdát is. Az elkészült terveknek megfelelően jövőre a Gárdonyi Géza Művelődési Ház rekonstrukciója mellett a ház előtti terület felújítása következik a közlekedési kapcsolatokkal együtt, tette hozzá a képviselő.


A felújítás műszaki tartalma:

A 0+850 km szelvénytől az 1+175 km szelvényig:
meglévő útburkolatra megerősítésként 4 cm AC-11F kopóréteg épül.

Az 1+175 – 1+572,40 km és az 1+598 -1+660,34 km között:
a beton burkolaton lévő aszfalt réteg lemarása után a beton burkolatot megrepesztését követően 3cm AC-22F kiegyenlítő réteg + 7 cm AC-22 kötőréteg épül. Erre épül a 4 cm AC-11F kopóréteg.

A vasúti átjárónál az 1+572,40 – 1+598 km között lévő kockakő burkolat helyett az alábbi új pályaszerkezet épült:

  • 4 cm AC-11/F kopóréteg,
  • 7 cm AC-22/F kötőréteg,
  • 9 cm AC-32/F alapréteg,
  • 20 cm Ckt.-T2 cem. stab. alap,
  • 20 cm talajjavító réteg (bontott útburkolat, FZKA 0/32),
  • geotextília 200g/m2
  • meglévő altalaj
A bejáráson készült fotók letölthetőek a Galériából!


Szöveg: Fraller Ildikó
Fotó: Simon Erika
 

 

 

 

 
 
Oldal nyomtatása

Eseménynaptár

«
2020 Január
»
H
K
Sz
Cs
P
Sz
V
  
5
10
19
  
  • Nincs esemény!
Írja be
a kódot:

Boross Mihály (1815 - 1899) A sajtóterem névadója

Boross Mihály (1815-1899)
Boross Mihály a forradalom és szabadságharc időszakának jelentős megyei politikusa volt. 1815. január 9-én született Ószőnyben. Nagyszülei felvidékiek voltak. Pozsony megyéből származtak a Komárom megyei Ószőnybe, s itt változtatták meg vezetéknevüket, Borostyánról Borossra. A gimnázium elvégzését követően Cegléden, Nagykőrösön, Pápán tanult, majd több éven keresztül joggyakornokként dolgozott. 1842-ben tette le az ügyvédi vizsgát. Ezt követően rövidebb ideig Tatán gyakorolta az ügyvédi praxist.