Több mint hatszáz gyerek vakációzott idén a Napraforgó táborban

2019.08.08. 12:01
SAJTÓKÖZLEMÉNY - 2019. augusztus 8. (csütörtök) 
Kihirdették a lövészet verseny eredményeit.           Galéria  
 
 
 
 
 
Zárul pénteken a Napraforgó Városi Napközis Tábor. Az elmúlt hetekben összesen 633 fehérvári iskolás töltötte nyári szabadidejét a Bregyóban izgalmas és tartalmas elfoglaltságokkal. A Fejér Megyei Technikai és Tömegsportklubok Szövetségének köszönhetően lövészet és verseny is volt, az eredményeket ma hirdették ki.

A július 1-jei kezdés óta hagyományosan hat turnuson át tartott a Napraforgó Városi Napközis Tábor a Bregyó-közi Sportcentrumban. Székesfehérváron tanuló általános iskolásoknak kínáltak ismeretterjesztő programokat, szórakoztató, kreatív elfoglaltságot, pihenést egyaránt. Volt számos sportolási lehetőség, kézműves program, honvédségi, rendőrségi bemutató, érzékenyítő program. Voltak a gyerekek a városi strandon, a Koronás Parkban és az IKARUS – A BUSZ című kiállítás múzeumpedagógiai foglalkozásán, de szerepelt a programban a Kákics és a Los Andinos együttes is.

A táborba összesen 633 gyerek jött el, közülük 43-an a teljes hat hetet itt töltötték. A napközis táborban a részvétel ingyenes, csak az étkeztetés díját fizetik ki, ebből is 99-en kaptak féláras kedvezményt, 26-an pedig teljes térítést. A legtöbben – szám szerint 299-en – az első turnus szerdai napján voltak – tudtuk meg Lőrincz Tímeától, a tábor vezetőjétől.

A Fejér Megyei Technikai és Tömegsportklubok Szövetségének jóvoltából ismét volt lövészet a táborban önkormányzati képviselői támogatással. Östör Annamária képviselő szerint a lövészet fontos, mert a gyerekek szeretik ezt a komoly és felnőttes elfoglaltságot, ami fegyelemre és a szabályok betartására neveli őket. A tábort szintén támogató Viza Attila képviselő úgy fogalmazott, Székesfehérvár Önkormányzata köszönettel tartozik a szövetségnek, amiért a gyerekek számára rendkívül népszerű programmal egészíti ki a tábor eseményeit.

A lövészetverseny eredményeit hagyományosan az utolsó előtti napon hirdeti ki a szövetség, az elismeréseket Antal László elnök adta át. Az első helyen Szilágyi Tamás, a második helyen Bihari Armand, míg a harmadik helyen Gergely Mia végzett, különdíjat kapott Németh Szabolcs és Süveges Vivien. A szervezet megajándékozta a tábor vezetőjét, és mindazokat, akik anyagi hozzájárulásukkal és személyes jelenlétükkel, sportági iránymutatással segítették a programokat.


A kapcsolódó fotók letölthetőek a Galériából.


 

–   Vége


Szöveg: Havasi Tímea

Fotó: Molnár Artúr

 

Oldal nyomtatása

Eseménynaptár

«
2020 Január
»
H
K
Sz
Cs
P
Sz
V
  
5
10
19
  
  • Nincs esemény!
Írja be
a kódot:

Boross Mihály (1815 - 1899) A sajtóterem névadója

Boross Mihály (1815-1899)
Boross Mihály a forradalom és szabadságharc időszakának jelentős megyei politikusa volt. 1815. január 9-én született Ószőnyben. Nagyszülei felvidékiek voltak. Pozsony megyéből származtak a Komárom megyei Ószőnybe, s itt változtatták meg vezetéknevüket, Borostyánról Borossra. A gimnázium elvégzését követően Cegléden, Nagykőrösön, Pápán tanult, majd több éven keresztül joggyakornokként dolgozott. 1842-ben tette le az ügyvédi vizsgát. Ezt követően rövidebb ideig Tatán gyakorolta az ügyvédi praxist.