Megújult a József Attila utcai szervizút melletti járda

2019.08.08. 15:38
SAJTÓKÖZLEMÉNY - 2019. augusztus 8. (csütörtök)
 
 
 
 
Átadták a József Attila utcában, a belső szervizút Skála és a Budai út közötti szakaszán felújított járdát. A közel 65 millió forintos önkormányzati beruházás keretében 3202 négyzetméter felület újult meg. A kivitelezést a közbeszerzési eljárás nyerteseként a Bontás- és Kotrástechnika Kft. végezte, akik a szerződésben foglaltaknál egy hónappal előbb készültek el a munkával.
 
Megtörtént a József Attila utcai szervizúthoz kapcsolódó járdák felújítás utáni műszaki átadása. „A tavaly felújított belső szervizút melletti és a terekre bevezető aszfaltos járdák, azaz a Skála parkolótól a Budai út – József Attila utca kereszteződéséig tartó területen mintegy 3300 négyzetméternyi felületen újultak meg.” – mondta el a közel 65 millió forintos projekt kapcsán Lángi Judit, a Városgondnokság útüzemeltetési egységvezetője. A munka tartalmazott a Kégl György utcában egy hatvan négyzetméteres térköves járdaszakaszt is.
 
A beruházás a Városgondnokság Út 2017-19-es programja keretében készült el, önkormányzati forrásból. A kivitelező június elején kezdte meg a munkát, és a szerződés szerint ugyan augusztus végéig kellett volna befejeznie, de ennél majd egy hónappal korábban végeztek.
 
 
Az átadáson készült képek letölthetők a Galériából.
 
 
 
 
 
 
 
 
Szöveg: Torma Kinga Regina
Fotó: Molnár Artúr
 
 
 
Oldal nyomtatása

Eseménynaptár

«
2020 Január
»
H
K
Sz
Cs
P
Sz
V
  
5
10
19
  
  • Nincs esemény!
Írja be
a kódot:

Boross Mihály (1815 - 1899) A sajtóterem névadója

Boross Mihály (1815-1899)
Boross Mihály a forradalom és szabadságharc időszakának jelentős megyei politikusa volt. 1815. január 9-én született Ószőnyben. Nagyszülei felvidékiek voltak. Pozsony megyéből származtak a Komárom megyei Ószőnybe, s itt változtatták meg vezetéknevüket, Borostyánról Borossra. A gimnázium elvégzését követően Cegléden, Nagykőrösön, Pápán tanult, majd több éven keresztül joggyakornokként dolgozott. 1842-ben tette le az ügyvédi vizsgát. Ezt követően rövidebb ideig Tatán gyakorolta az ügyvédi praxist.