Fények színezték újra a Belvárost a fesztivál első estéjén

2019.08.09. 23:45
SAJTÓKÖZLEMÉNY - 2019. augusztus 9. (péntek)
Épületvetítés és tűzszínház volt a Zichy ligetnél. Galéria
 
 
 
 
A Székesfehérvári Királyi Napok első estéjén fények színezték újra a Belvárost: a bíróság homlokzatán bemutatott zenés architekturális vetítés mellett tűzzsonglőrök mutatványai ejtették ámulatba a közönséget a Zichy ligetnél.


A fesztiválnyitány fényshow-val fejeződött be az Országalmánál, és elkezdődött a mozgó történelmi képregény vetítése a Fő utcán.

A folytatásban fények és a színek formálták át a Járásbíróság homlokzatát is: Bordos László Zsoltnak az épület architektúrájához igazodó, 2- és 3D-s elemekkel készült mapping anyaga átszínezte, megmozgatta és átrendezte a felületeket. A zenére mozgó látványos programot hétvégén is megnézhetjük mindkét nap 21, 21.30, 22 és 22.30 órakor.

A Project Prometheus tűzzsonglőreinek a műsorában változatos eszközök varázsolták el a közönséget: a mutatványok között az angyalszárny, a tüzes legyező, a hulahopp és a kéztűz is megjelent, amiket a nézőtér visszafojtott lélegzete után elismerő taps követett.     

A programhelyszínekekn készült fotók letölthetőek a Galériából!Szöveg: Fraller Ildikó
Fotó: Simon Erika
 
 
 

 
Oldal nyomtatása

Eseménynaptár

«
2020 Január
»
H
K
Sz
Cs
P
Sz
V
  
5
10
19
  
  • Nincs esemény!
Írja be
a kódot:

Boross Mihály (1815 - 1899) A sajtóterem névadója

Boross Mihály (1815-1899)
Boross Mihály a forradalom és szabadságharc időszakának jelentős megyei politikusa volt. 1815. január 9-én született Ószőnyben. Nagyszülei felvidékiek voltak. Pozsony megyéből származtak a Komárom megyei Ószőnybe, s itt változtatták meg vezetéknevüket, Borostyánról Borossra. A gimnázium elvégzését követően Cegléden, Nagykőrösön, Pápán tanult, majd több éven keresztül joggyakornokként dolgozott. 1842-ben tette le az ügyvédi vizsgát. Ezt követően rövidebb ideig Tatán gyakorolta az ügyvédi praxist.