Fehérvári Fúvós Fesztivál

2019.08.10. 20:39
SAJTÓKÖZLEMÉNY - 2019. augusztus 10. (szombat)
A közönség énekkel kísérte a zenekarokat. Galéria 
 
 
 
 
 

Idén első alkalommal a Székesfehérvári Királyi Napok keretében rendezték meg a hagyományos Fehérvári Fúvós Fesztivált. A Székesfehérvári Ifjúsági Fúvószenekar meghívására a Várpalotai Bányász Fúvószenekar és a Martonvásári Fúvószenekar érkezett szombaton a Belvárosba.


Beatles és Abba slágerek, Máté Péter dalai, jól ismert filmzenék, indulók csendültek fel az idei Fehérvári Fúvós Fesztiválon szombaton a Belvárosban. Idén első alkalommal a Székesfehérvári Királyi Napok keretében rendezték meg a hagyományos fesztivált, amelyre Várpalotáról és Martonvásárról érkeztek zenészek, hogy a Székesfehérvári Ifjúsági Fúvószenekarral közösen muzsikáljanak a többszáz fős közönség örömére.

A koncert első fellépői a fehérváriak voltak, akik Beatles és Abba slágereket játszottak, a közönség velük énekelte a jól ismert dalokat. A 90 éves Várpalotai Bányász Fúvószenekar ismert filmzenéket, valamint egy Máté Péter dalaiból készült egyveleget játszott. A Martonvásári Fúvószenekar klasszikus indulókkal lépett fel. Az előadásokat követően a három zenekar végigvonult a Fő utcán a Vörösmarty Színháztól a Városház térig, ahol nagysikerű, közös koncerttel zárták a Fehérvári Fúvós Fesztivált.

A helyszínen készült fotók letölthetőek a Galériából.


fotó: Simon Erika

Oldal nyomtatása

Eseménynaptár

«
2020 Január
»
H
K
Sz
Cs
P
Sz
V
  
5
10
19
  
  • Nincs esemény!
Írja be
a kódot:

Boross Mihály (1815 - 1899) A sajtóterem névadója

Boross Mihály (1815-1899)
Boross Mihály a forradalom és szabadságharc időszakának jelentős megyei politikusa volt. 1815. január 9-én született Ószőnyben. Nagyszülei felvidékiek voltak. Pozsony megyéből származtak a Komárom megyei Ószőnybe, s itt változtatták meg vezetéknevüket, Borostyánról Borossra. A gimnázium elvégzését követően Cegléden, Nagykőrösön, Pápán tanult, majd több éven keresztül joggyakornokként dolgozott. 1842-ben tette le az ügyvédi vizsgát. Ezt követően rövidebb ideig Tatán gyakorolta az ügyvédi praxist.